Magistratul Aurică Sterea, judecat alături de procurorul Nelu Carpen, suspendat din funcţie

Magistratul Aurică Sterea, de la Judecătoria Buftea, acuzat de corupţie în dosarul procurorului Nelu Carpen, a fost suspendat din funcţie de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

318 afișări
Imaginea articolului Magistratul Aurică Sterea, judecat alături de procurorul Nelu Carpen, suspendat din funcţie

Magistratul Aurică Sterea, judecat alături de procurorul Nelu Carpen, suspendat din funcţie (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Secţia pentru judecători a CSM a decis, joi, suspendarea din funcţie a magistratului Aurică Sterea ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Curtea de Apel Bucureşti a început, marţi, dezbaterile în procesul în care au fost trimişi în judecată fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, alături de alte 12 persoane, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi judecătorul Aurică Sterea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe procurorul Nelu Carpen, judecătorul Aurică Sterea şi avocaţii Adrian Richartt Zamfirachi şi Claudia Ileana Gîlceav pentru costituire de grup infracţionat organizat, mită, trafic de influenţă, favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale.

În acelaşi dosar sunt judecaţi şi Mihail Vişan, Gheorghe Cojocaru, Bogdan Vornicu, Gigi Alexandru Lovasz, Adriana Gheorghe, Daniel Niţu, Marian Cazacu, Marian Cărbunaru şi Aurelia Cărbunaru, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Judecătorul Sterea este acuzat că, în cursul anului 2009, împreună cu Nelu Carpen, ar fi ajutat o persoană, cercetată într-un dosar penal al Parchetului Buftea pentru o infracţiune prevăzută în Codul rutier, să beneficieze în mod nelegal de o soluţie de netrimitere în judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici