Mama a doi tineri aflaţi în microbuzul care a căzut în râul Bistriţa: Au plecat să facă şi ei un ban. La negru lucrau, de unde cărţi de muncă

Constanţa Andrei, mama a doi tineri care se aflau în microbuzul care a căzut în râul Bistriţa, dintre care unul a murit, iar altul a supravieţuit, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că aceştia erau plecaţi din data de 14 martie în judeţul Arad, ”la plantaţii”.

2054 afișări
Imaginea articolului Mama a doi tineri aflaţi în microbuzul care a căzut în râul Bistriţa: Au plecat să facă şi ei un ban. La negru lucrau, de unde cărţi de muncă

Mama a doi tineri aflaţi în microbuzul care a căzut în râul Bistriţa: Au plecat să facă şi ei un ban. La negru lucrau, de unde cărţi de muncă

“La copil încă nu m-am dus, e la spital şi încă n-am putut să mă duc. Veneau de la Arad, mai mult nu ştiu să spun. În rest, nu pot să spun nimic până nu ajunge băiatul meu acasă, care a supravieţuit. Lucrau la pădure, au plecat să facă şi ei un ban, ca tineretul. Din data de 14 martie erau plecaţi, s-au dus după muncă. Ei au lucrat şi anul trecut, şi celălalt an au tot fost plecaţi, ei se duceau la plantaţii, la păduri. Cineva din Săvineşti îi ducea la muncă. La negru lucrau, de unde cărţi de muncă”, a afirmat Constanţa Andrei, din comuna Podoleni, judeţul Neamţ.

Unul dintre copiii femeii, Ştefan Marian Vîrlan, de 26 de ani, a murit în urma accidentului rutier din judeţul Neamţ, iar fratele acestuia, Ionuţ Vîrlan, de 21 de ani, este singurul supravieţuitor, fiind internat pe Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Tânărul a refuzat să vorbească inclusiv cu personalul medical despre ce s-a întâmplat.

"Pacientul a refuzat să stea de vorbă cu presa ori cu personalul medical de la noi. El este în stare bună, fiind internat. A avut o uşoară hipotermie, dar fără a suferi leziuni grave. A fost investigat şi deocamdată rămâne sub observaţie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Daniela Burghelea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Pe de altă parte, procurorii spun că au deschis dosar penal în acest caz, continuând cercetările.

"A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă în acest moment. Trupurile celor nouă persoane decedate au fost transportate la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiilor. Ancheta este continuată de către Serviciul Rutier din cadrul IPJ Neamţ, sub coordonarea procurorului", a spus procurorul de caz Ruxana Leu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici