MApN: România va participa cu 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS

România va participa, în 2016, cu până la 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS, anunţă, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după participarea ministrului Mihnea Motoc la reuniunea oficialilor din ţările membre ale Coaliţiei, ce a avut loc la Washington.

1237 afișări
Imaginea articolului MApN: România va participa cu 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS

MApN: România va participa cu 50 de militari la Coaliţia Anti-ISIS

“România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MapN.

Comunicarea vine după ce, între 20-21 iulie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Cei de la MapN susţin că la Reuniune au fost condamnate “cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH împotriva populaţiei civile”, în statele din Orientul Mijlociu, în statele europene şi în SUA.

Potrivit sursei citate, s-a discutat şi despre accelerarea măsurilor de combatere a ISIL/DAESH, precum şi stabilizarea zonelor eliberate de sub ocupaţia organizaţiei teroriste.

“De asemenea, a fost subliniat rolul important al NATO în cadrul procesului de consolidare a capacităţii de apărare irakiene prin intermediul pachetului de capabilităţi dedicat acestei ţări, precum şi din perspectiva utilizării avioanelor AWACS ale Alianţei Nord-Atlantice în sprijinul forţelor Coaliţiei de luptă împotriva ISIL/DAESH", se mai notează în comunicatul remis MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici