Mărturii ale unui medic din "cea mai grea gardă": Imaginile nu pot surprinde iureşul, emoţia şi determinarea simţite în lupta noastră cu chinurile victimelor. Nicio pedeapsă nu îi va aduce înapoi pe cei ce au murit, avem nevoie de adevăr

Un medic de gardă de la Spitalul Universitar de Urgenţă scrie că tinerii răniţi în incendiul din club ajunşi vineri noapte la unitatea medicală aveau răni grave şi spune că respiră încă fumul adus odată cu ei. "Nicio pedeapsă nu-i poate întoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevăr".

14907 afișări
Imaginea articolului Mărturii ale unui medic din "cea mai grea gardă": Imaginile nu pot surprinde iureşul, emoţia şi determinarea simţite în lupta noastră cu chinurile victimelor. Nicio pedeapsă nu îi va aduce înapoi pe cei ce au murit, avem nevoie de adevăr

Mărturii ale unui medic din "cea mai grea gardă": Imaginile nu pot surprinde iureşul, emoţia şi determinarea simţite în lupta noastră cu chinurile victimelor. Nicio pedeapsă nu îi va aduce înapoi pe cei ce au murit, avem nevoie de adevăr (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

"M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Astă noapte am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia, dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei", scrie pe contul său de Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Medicul adaugă că a avut alături colegi inimoşi, dintre care unii au venit de acasă.

"Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale. Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată", scrie doctorul.

Dr. Ina Petrescu dă asigurări familiilor tinerilor care se află la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti că medicii vor face tot ce este omeneşte posibil ca aceştia să se întoarcă acasă.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 se afă internate în spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind liberă.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici