Maşină parcată neregulamentar ridicată de poliţişti cu tot cu un copil dormind în ea

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declanşat, marţi, o anchetă la Poliţia Locală, după ce poliţiştii şi angajaţii Administraţiei Domeniului Public au ridicat o maşină în care se afla un copil de zece ani, fiul unui preot, pe care, însă, nu l-au observat.

84 afișări
Imaginea articolului Maşină parcată neregulamentar ridicată de poliţişti cu tot cu un copil dormind în ea

Maşină parcată neregulamentar ridicată de poliţişti cu tot cu un copil dormind în ea (Imagine: Viorel Dudău/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Primăria Timişoara, instituţia a fost sesizată că poliţiştii şi lucrători ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) Timişoara au ridicat, luni după-amiază, o maşină în care se afla un copil de zece ani.

Ciuhandu a cerut Poliţiei Locale şi SC Administrarea Domeniului Public SA ca până miercuri dimineaţă să-i prezinte o informare legată de incident, precum şi măsurile propuse.

La rândul său, şeful Poliţiei Locale, Doru Spătaru, a confirmat faptul că un agent de Poliţie a dispus ridicarea unei maşini în care era un copil şi a precizat că vor fi aplicate sancţiuni.

"Este real. Un băiat de zece ani dormea în maşină încuiat de tatăl lui, acoperit cu o pătură, geamurile murdare de noroi, aburite. Nu l-au văzut. S-au trezit cu el la ADP. O să iau măsuri de sancţionare a agentului. Cred că cea mai bună sancţiune va fi trimiterea lui pe stradă la ordine publică", a spus Doru Spătaru.

Maşina, ridicată din zona Tipografilor din Timişoara, aparţine unui preot dintr-o localitate limitrofă Timişoarei, iar băiatul este fiul acestuia.

Poliţia Locală a mai fost implicată într-un incident după ce un agent a ridicat maşina unui consilier local. Alesul local a protestat, iar poliţistul i-a pulverizat spray lacrimogen. Poliţistul a fost sancţionat disciplinar pentru că, din exces de zel, nu a respectat procedurile de folosire a spray-ului lacrimogen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici