Maternitatea Giuleşti se va redeschide luni

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, după ce a vizitat Maternitatea Giuleşti, că lucrările de renovare au fost terminate, iar unitatea sanitară se va redeschide luni, constructorul încadrându-se în termenul promis.

92 afișări
Imaginea articolului Maternitatea Giuleşti se va redeschide luni

Maternitatea Giuleşti se va redeschide luni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ne-am încadrat în timpul promis. De mâine toate lucrurile intră în normal. S-au terminat reparaţiile la corpul unde s-a întâmplat tragedia", a spus Sorin Oprescu.

El a spus că s-au montat detectoare de fum şi supraveghere video doar la Secţia terapie intensivă prematuri, care a fost renovată, pentru că în restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind aşezate în aşa fel încât, prin prezenţa bolnavilor, există supraveghere permanentă.

Profesorul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternităţii Giuleşti, a declarat că Maternităţii Giuleşti i-au fost donate două incubatoare şi că vor mai fi primite, prin donaţie, două ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cu cel aduse de primărie.

Marinescu a precizat că, în prezent, spitalul va face faţă cazurilor care vor apărea, însă nu va putea primi paciente din toată ţara.

Primarul Sorin Oprescu a adăugat că la maternitate sunt în total 38 de asistente, câte două pe tură, edilul apreciind că acest număr este suficient.

Acesta a arătat că şi în cele 15 spitale ale municipalităţii vor începe lucrările de montare de detectoare de fum şi a aparatelor de supraveghere video. Edilul a exemplificat spunând că la Spitalul Foişor a început deja montarea acestor instalaţii şi că se încearcă să se pună în funcţiune staţia existentă şi detectoarele de fum de la Spitalul "Malaxa".

Oprescu a mai spus că în curând va începe etapa de restructurare, astfel că unele secţii vor fi mutate de la unele spitale în clădiri corespunzătoare care au potenţial de dezvoltare şi amenajare. Primarul general a dat exemplu secţia de dermatologie de la Spitalul "Şerban Vodă", unde clădirea este foarte veche, iar tavanele au început să cadă.

Potrivit lui Oprescu, alte secţii au fost retrocedate de ani de zile, iar acum au apărut condiţii noi pentru mutare, dar costul chiriei este prea mare. "Nu putem face faţă, mă refer la condiţiile de chirie, şi atunci vom găsi un spaţiu corespunzător în spitalele nou dezvoltate, cum este de exemplu «Malaxa» care s-a tranformat în câţiva ani de zile într-un spital civilizat european", a spus Oprescu.

Maternitatea Giuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, la Secţia de terapie intensivă prematuri.

În urma acestei tragedii, şase bebeluşi au murit, iar cinci au supravieţuit, fiind transportaţi pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebeluşi au fost externaţi miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici