Medic britanic despre Brexit: A fost o decizie proastă, un şoc enorm, sper că nu va afecta pacienţii

Medicul oncolog Jonathan A. Ledermann consideră că ieşirea Marii Britanii din UE a fost o decizie "proastă", "un şoc enorm", sperând ca decizia să nu afecteze pacieţii, proiectele de cercetare şi nici colaborarea stabilită în ultimii 40 de ani în domeniul medical cu ţările din Europa.

2864 afișări
Imaginea articolului Medic britanic despre Brexit: A fost o decizie proastă, un şoc enorm, sper că nu va afecta pacienţii

Medic britanic despre Brexit: A fost o decizie proastă, un şoc enorm, sper că nu va afecta pacienţii

Jonathan A. Ledermann a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, presei, că mediul academic şi comunitatea medicală britanică nu doresc schimbarea, ci îşi doresc să continue ceea ce a fost până acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Încerc să îmi revin după acest şoc enorm şi vreau să îmi exprim dezamăgirea faţă de această decizie foarte proastă exprimată la refendumul din Marea Britanie, care a fost prost gestionat. Trebuie să vedem ce soluţii de salvare există. Sper că nu va afecta pacienţii, nici proiectele de cercetare şi nici colaborarea stabilită în ultimii 40 de ani în domeniul medical cu ţările din Europa. Aşteptăm să vedem schimbările care vor fi produse. Pot să vă spun din interior că mediul academic, comunitatea medicală britanică, în majoritate, nu doresc schimbarea, ci îşi doresc să continue ceea ce a fost până acum”, a spus Ledermann.

Medicul Jonathan A. Ledermann este specialist în cancerul ovarian, profesor la Institutul de Cancer al University College London (Marea Britanie), director al Centrului de Cercetare în domeniul cancerului al Marii Britanii. Este preşedintele Grupului de Studii privind cancerul ginecologic din cadrul Institutului Naţional de Cercetări în domeniul cancerului din Marea Britanie şi membru al conducerii Societăţii Internaţionale de Cancer Ginecologic.

Ledermann participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca la Conferinţa Best of ASCO/ Best of ASCRO, singura manifestare oncologică de acest tip din România, acreditată atât de cea mai mare asociaţie oncologică din lume, ASCO, cât şi de cea mai mare asociaţia de radioterapie din lume, ASTRO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici