Medic de urgenţă, despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor: „O atrocitate. Revăd imaginile de la Colectiv”

Medicul de urgenţă Tudor Ciuhodaru spune că ceea ce s-a întâmplat vineri seara la Spitalul Foişor este „o atrocitate de neimaginat” şi că privind imaginile cu pacienţi scoşi în stradă parcă revede imaginile de la Colectiv.

3603 afișări
Imaginea articolului Medic de urgenţă, despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor: „O atrocitate. Revăd imaginile de la Colectiv”

Spitalul Foişor din Bucureşti devine spital COVID-19, iar pacienţii non-COVID au fost mutaţi, vineri seara, în alte unităţi spitaliceşti.

Medicul de urgenţă Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” Iaşi, a declarat, vineri noaptea, la Antena 3, că după 25 de ani de medicină de urgenţă poate spune că aceasta este „o atrocitate”.

„E o nebunie. După 25 de ani de medicină de urgenţă eu spun că aceasta este o atrocitate de neimaginat. A venit un cutremur peste România? Revăd imaginile de la Colectiv în această seară, dar la o altă scară. Mi se pare incredibil ca într-o ţară normală nişte pacienţi să fie scoşi de la Terapie Intensivă în miez de noapte fără tratamentul necesar şi aruncaţi pur şi simplu în stradă”, spune dr. Ciuhodaru.

Acesta este convins că nu s-a întâmplat aşa ceva nicăieri în Europa şi este că lucrurile acestea vor fi aduse la cunoştinţa Comisiei Europene, pentru că reprezintă rele tratamente aplicate pacienţilor din România.

Reacţii după evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor”

 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis, vineri, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foişor”, dar situaţia COVID-19 obligă autorităţile să ia decizii care sunt necesare pentru viaţa tuturor pacienţilor. 

Marcel Ciolacu le transmite guvernanţilor că evacuarea spitalelor noaptea reprezintă acte criminale„Ar trebui să înfundaţi puşcăriile, nu să ieşiţi la televizor să explicaţi inexplicabilul”, spune liderul PSD.

Vicepreşedintele campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, secretarul de stat Andrei Baciu, a spus, vineri seara, că transferul pacienţilor de la Spitalul „Foişor” a început la ora 15.00 şi procesul s-a prelungit, cerând scuze celor care au suferit neplăceri. 
 
Şi Gabriela Firea a reacţionat, la rândul său. Imaginile cu evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor” din Capitală „par dintr-o ţară din lumea a treia”, spune senatorul PSD.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici