Medic: Peste 150 de studenţi, pregătiţi la Spitalul Elias pentru a-şi alege specializarea

Peste 150 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti vor fi pregătiţi la Spitalul Elias să-şi aleagă specializarea, fiecare cursant primind o subvenţie de 900 de lei, a declarat medicul Simona Vlădăreanu, manager de proiect.

423 afișări
Imaginea articolului Medic: Peste 150 de studenţi, pregătiţi la Spitalul Elias pentru a-şi alege specializarea

Medic: Peste 150 de studenţi, pregătiţi la Spitalul Elias pentru a-şi alege specializarea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foot)

Proiectul "10 paşi spre o carieră medicală de succes", lansat joi la Spitalul Elias, a început în 1 iulie şi se va derula timp de şase luni.

Pe parcursul lunii august cei peste 150 de studenţi din anii II, III, IV şi V vor parcurge stagii multidisciplinare în cadrul a opt clinici cu specialităţi medicale diferite, respectiv Obstretică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie şi Medicină de recuperare.

Pe toată durata pregătirii studenţii vor urma cursuri de legislaţie medicală şi de comunicare şi vor beneficia de consiliere şi orientare profesională, a explicat dr. Simona Vlădăreanu.

La finalul pregătirii, cursanţii vor redacta câte o lucrare de specialitate, iar cele mai bune 10 lucrări vor fi premiate cu câte 2.500 de lei.

Fiecare student va primi o subvenţie de 900 de lei pentru urmarea acestor cursuri şi stagii de practică.

Proiectul este realizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi beneficiază de o finanţare europeană de 1,8 milioane de lei.

"Ne dorim ca studenţii să îşi descopere aptitudinile şi să aleagă o specialitate care li se potriveşte. De aceea am construit acest proiect, pentru a le permite o evaluare comparativă a practicii medicale în câteva specialităţi diferite, inclusiv din perspectiva comunicării cu pacientul, a respectării legislaţiei medicale şi a drepturilor pacienţilor. Dorim să le arătăm studenţilor că pentru a fi un medic performant este necesară compatibilitatea dintre profilul personal şi caracteristicile practice medicale în specialitatea aleasă", a declarat Simona Vlădăreanu.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, va fi derulat pe o perioadă de şase luni iulie-decembrie , are ca obiectiv principal vizează dezvoltarea abilităţilor profesionale ale studenţilor în domeniu şi prin corelarea programelor de studii cu programele de învăţare practică în spitale din România.

Ea a mai explicat că un viitor medic are nevoie de spirit de echipă, abilităţi de comunicare şi negociere, altruism, comportament etic, responsabilitate, să cunoscă mediul în care va lucra şi ce îi va aduce specialitatea pe care o alege, inclusiv părţile mai puţin plăcute, însă esenţiale, şi să îşi cunoască modelele.

La rândul ei, directorul medical al Spitalului Elias Dana Safta a spus că pentru a ajunge un medic bun este nevoie de practică, de un model, iar România are medici care pot fi model.

"Spitalul Elias are tot ceea ce trebuie pentru a putea forma tineri. Ne bucură faptul că numărul tinerilor care vor să acceadă la medicină este tot mai mare. Ne dorim ca tot mai mulţi să rămână să lucreze în spitalele din România", a spus Safta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici