Medicul şef al UPU Sibiu a demisionat din funcţie. COVID-19 loveşte puternic Sibiul, care ar putea intra vineri în carantină

  • Medicul şef al UPU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat, joi, din funcţie, în locul său conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu urmând să numească un alt şef care să conducă UPU în perioada pandemiei de COVID-19.
1553 afișări
Imaginea articolului Medicul şef al UPU Sibiu a demisionat din funcţie. COVID-19 loveşte puternic Sibiul, care ar putea intra vineri în carantină

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conf.dr. Liliana Coldea, a declarat, joi dimineaţa, pentru MEDIAFAX, că medicul Bogdan Csillag, şeful UPU Sibiu, şi-a depus demisia.

„Am înregistrat demisia domnului doctor. Vom numi un şef interimar în locul său, care să conducă UPU Sibiu în perioada pandemiei. Este vorba de dr. Constantin Roşca”, a spus Coldea.

Coldea nu a vrut să facă publice motivele demisiei şefului UPU, însă în ultima perioadă, cât medicul Bogdan Csillag a fost în concediu medical, înlocuitorul său, dr. Voichiţa Halmaghi a povestit, în şedinţa CJSU situaţia grea din UPU Sibiu, unde este lipsă de personal şi un număr foarte mare de bolnavi COVID-19, cerând ajutorul autorităţilor. Medicul a fost, însă, apostrofat de prefectul Mircea Creţu.

Doctorul Constantin Roşca a fost şef al UPU Sibiu înainte de dr. Bogdan Csillag, însă la terminarea mandatului nu a mai vrut să concureze pe acest post.

Bogdan Csillag rămâne în echipa de medici a UPU Sibiu, el având experienţă în servicii de urgenţă, atât în cadrul UPU, cât şi în cadrul SMURD.

Oraşul Sibiu ar putea intra în carantină de mâine

În municipiul Sibiu, conform unui comunicat al  prefecturii de miercuri, numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile este de 1915, iar rata de infectare este de 11,18 la mia de locuitori.

În aceste condiţii, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, întrunit miercuri, a decis să transmită Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină şi o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu.

„De asemenea în cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanţă în operaţiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale şi externare a pacienţilor confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilităţii decontării acestor servicii.

Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină şi o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu.

În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, se mai arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici