Mihai Fifor se pronunţă înainte de ancheta în cazul prăbuşirii MIG-ului: Aparatele de zbor sunt în perfectă stare de funcţionare

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

1020 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor se pronunţă înainte de ancheta în cazul prăbuşirii MIG-ului: Aparatele de zbor sunt în perfectă stare de funcţionare

Mihai Fifor, prima reacţie după prăbuşirea MIG-ului: Aparatele de zbor sunt în perfectă stare de funcţionare

"Mesajul este cel pe care putem să-l dăm în momentul de faţă. În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gândim în momentul de faţă. După accea o să ne gândim şi la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare, nu e cazul să facem speculaţii în momentul de faţă", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la România TV, înainte ca pilotul să fie declarat decedat.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă".

"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii.

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană", anunţă oficial MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici