Ministerul Muncii: Majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii se va aplica din 2019

Ministerul Muncii anunţă, printr-un comunicat transmis, joi, MEDIAFAX, că majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii va deveni aplicabilă din anul 2019, această precizare fiind făcută în contextul în care s-au înregistrat mai multe solicitări de creştere încă din acest an.

9455 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii: Majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii se va aplica din 2019

Ministerul Muncii: Majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii se va aplica din 2019

„Ca urmare a solicitărilor cu privire la acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii prevăzută în Anexa nr. VIII la Legea nr. 153/2017 pentru o serie de categorii de personal din administraţia publică centrală si din structurile teritoriale, facem precizarea că Art.38 alin.(2) lit. a) prevede că, începând cu data de 1 iulie 2017 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază. De asemenea, alin. (4) al Art. 38 prevede că începând cu anul 2019, salariile de bază ale personalului bugetar vor fi stabilite în funcţie de salariile prevăzute în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017. La pct. 3 de la Notele din Cap. I şi II, lit. Ala Anexa nr. VIII a Legii-cadru nr. 153/2017 se prevede o majorare a salariilor de bază din această Anexă de 15% pentru complexitatea muncii, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din unele instituţii şi autorităţi publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Prin acelasi comunicat, Ministerul Muncii aminteste că începând cu data de 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază se va majora cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017.

„Majorarea salariilor de bază de 15% pentru complexitatea muncii reprezintă un drept salarial nou de care personalul menţionat mai sus nu a beneficiat în luna iunie 2017, şi, ca atare, nu poate fi acordat începând cu luna iulie 2017. Faţă de cele de mai sus, rezultă că majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii va deveni aplicabilă în anul 2019, etapă în care salariul va fi determinat în raport cu salariul de bază prevăzut în anexele la lege”, se mai arată în comunicatul ministerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici