Ministerul Sănătăţii: DSP-urile au termen până miercuri să transmită date despre centrele de vaccinare împotriva COVID

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a participat marţi, la o videoconferinţă a conducerii Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID -19, cu reprezentanţii DSP din ţară pentru verificarea stadiului şi a modului de organizare a centrelor de vaccinare.
  • La final, şeful de la Sănătate a făcut o serie de declaraţii.
4871 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: DSP-urile au termen până miercuri să transmită date despre centrele de vaccinare împotriva COVID

Ministerul Sănătăţii:DSP-urile au termen până miercuri să transmită date despre centrele de vaccinare împotriva COVID

„Începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetele judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat, la videoconferinţă, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Până în prezent au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19.

În total vor fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.

Direcţiile de sănătate publică au termen ca până miercuri să transmită informaţiile finale privind identificarea spaţiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici