Ministrul Apărării: Militarii răniţi luni în Afganistan sunt în bază la Kandahar. Îşi vor relua activitatea în cel mai scurt timp. Cel internat în Germania va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că militarii răniţi luni, în Afganistan, sunt bine, menţionând că cel internat într-un spital din Germania va fi supus unei operaţii, precizând că starea acestuia este bună.

252 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Militarii răniţi luni în Afganistan sunt în bază la Kandahar. Îşi vor relua activitatea în cel mai scurt timp. Cel internat în Germania va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Ministrul Apărării: Militarii răniţi luni în Afganistan sunt în bază la Kandahar. Îşi vor relua activitatea în cel mai scurt timp. Cel internat în Germania va fi supus unei intervenţii chirurgicale

"Slavă Domnului, militarii sunt bine toţi, am trecut peste momente cumplite, care puteau fi mult mai dramatice. Militarii sunt în bază la Kandahar şi îşi vor relua activitatea în cel mai scurt timp", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul a precizat că militarul internat în Germania va fi supus unei intervenţii chirurgicale.

"Este vorba de o intervenţie care ţine mai mult de chirurgie plastică", a mai spus ministrul.

Unul dintre militarii români răniţi luni în urma atacului din Afganistan a fost transportat la un spital din Germania pentru investigaţii medicale suplimentare, starea lui fiind una bună, a anunţat marţi MApN. Ceilalţi şapte militari răniţi au fost deja externaţi.

“Plutonierul major Ionescu Marius Valentin, rănit în Afganistan împreună cu alţi şapte colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai , la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă. Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, iniţial , la spitalul militar din Kandahar”, au precizat, marţi, reprezentanţii Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă .

Sursă citată a mai explicat că ceilalţi şapte militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor", răniţi şi ei în incidentul de luni, au fost externaţi, s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni, în Afganistan, după ce au fost prinşi într-un atac cu maşină capcană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici