Ministrul Muncii a plecat la Cotroceni după votarea bugetului: Am fost convocată de preşedinte

Ministrul Muncii, Ana Costea, a solicitat, vineri, Comisiilor reunite ale Parlamentului ca bugetul asigurărilor sociale de stat să fie votat imediat după bugetul Ministerului Muncii, precizând că trebuie să plece pentru că a fost convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

2704 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii a plecat la Cotroceni după votarea bugetului: Am fost convocată de preşedinte

Ministrul Muncii a plecat la Cotroceni după votarea bugetului: Am fost convocată de preşedinte (Imagine: Silvia Ilie/Mediafax Foto)

După votarea bugetului Ministerului Muncii, Comisiile reunite au luat în discuţie bugetul Consiliului Economic şi Social şi bugetul Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Ministrul Muncii, Ana Costea, le-a cerut parlamentarilor să se voteze mai întâi bugetul asigurărilor sociale, pentru care era necesară şi prezenţa sa, spunându-le că trebuie să ajungă la Cotroceni, unde a fost convocată de către preşedintele Klaus Iohannis.

Comisiile reunite au refuzat să schimbe ordinea votului pe bugete, aşa cum a cerut Ana Costea, iar aceasta a rămas în continuare, dar a ieşit din sală imediat după votul bugetului Ministerului Muncii.

Unul dintre parlamentari i-a făcut observaţie ministrului că nu are respect pentru instituţia Parlamentului atât timp cât se grăbeşte să ajungă la preşedinte şi i-a mai reproşat că bugetul asigurărilor sociale de stat a fost prezentat de preşedintele Casei Naţionale de Pensii, şi nu de ea.

În replică, ministrul Ana Costea i-a spus că în timpul votului pentru bugetul CES şi Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a ieşit din sală tocmai pentru a suna la Cotroceni şi pentru a anunţa că nu va putea pleca înainte de finalizarea votului, iar în ceea ce priveşte prezentarea bugetului asigurărilor sociale, Ana Costea a explicat că nu vrea ca doar ea să asigure vizibilitatea Munisterului Muncii şi că i se pare normal ca preşedintele Casei Naţionale de Pensii să prezinte acest buget atât timp cât ea l-a lucrat.

Imediat după finalizarea votului, ministrul Ana Costea a plecat fără să facă vreo declaraţie, precizând din nouă trebuie să ajungă la Cotroceni.

Bugetul Ministerului Muncii a fost avizat în unanimitate, nefiind aprobat niciunul din cele şapte amendamente, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici