Ministrul Rus a invitat delegaţia României în China în camera sa de hotel pentru a mânca slănină

Premierul Victor Ponta a povestit amuzat că ministrul Ioan Rus s-a asigurat că în timpul vizitei la Beijing are provizii de slănină, brânză, ceapă şi palincă, ţinând cont că bucătăria chineză diferă considerabil de cea europeană.

48 afișări
Imaginea articolului Ministrul Rus a invitat delegaţia României în China în camera sa de hotel pentru a mânca slănină

Ministrul Rus a invitat delegaţia României în China în camera sa de hotel pentru a mânca slănină (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, după terminarea programului oficial, ministrul Rus i-a invitat în camera de hotel pe premierul Ponta şi pe ceilalţi miniştri, Liviu Dragnea, Constantin Niţă şi Daniel Constantin, pentru a degusta din bucatele ardeleneşti.

Rus le-a mărturisit, de altfel, ziariştilor că un bun ardelean trebuie să aibă întotdeauna la el când călătoreşte "slănină, brânză, ceapă, palincă şi o lanternă".

Premierul Ponta le-a povestit ziariştilor, în timpul zborului de întoarcere din China, că a oferit drept cadouri omologului chinez, Li Kekiang, două portrete, al acestuia din urmă şi al soţiei acestuia, realizate de Ştefan Popa-Popas, artist român renumit pentru portretele realizate diferitelor personalităţi internaţionale.

Premierul român a primit, la rândul său, de la premierul chinez o farfurie de porţelan şi un platou cu prăjituri specifice Sărbătorii Mijlocului Toamnei, care se va celebra în curând în China.

Victor Ponta i-a oferit totodată lui Li Kekiang şi un coş de produse bio din România şi a arătat că nu doar soţia sa, Daciana Sârbu, este o promotoare a acestor produse tradiţionale, ci şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici