Minivacanţa de Rusalii. Zeci de mii de turişti , pe litoral. Jumătate din locurile de cazare, ocupate. Cea mai căutată staţiune

Câteva zeci de mii de turişti au ajuns în minivacanţa de Rusalii, pe litoralul românesc, unde jumătate din locurile de cazare disponibile au fost ocupate. Cei mai mulţi au ales staţiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

612 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de Rusalii. Zeci de mii de turişti , pe litoral. Jumătate din locurile de cazare, ocupate. Cea mai căutată staţiune

Pentru hotelierii de la malul mării, minivacanţa de Rusalii a însemnat primul eveniment major dintre minivacanţa de 1 Mai şi începutul verii, ei spunând că cel puţin jumătate dintre locurile de cazare de pe litoral au fost ocupate. Cei mai mulţi turişti au venit în staţiunea Mamaia, atraşi de viaţa de noapte şi de faptul că staţiunea a fost deschisă ceva mai devreme decât sudul litoralului.

Fiecare hotel a venit cu diverse oferte pentru această minivacanţă, având reduceri care au ajuns până la 30 la sută faţă de tariful normal.

Astfel, preţurile în această minivacanţă au pornit de la 60-70 de lei/pe noapte pentru o cameră la un hotel de două stele, dar au fost şi mai scăzute la Eforie şi în staţiunile din sudul litoralului.

„Gradul de ocupare a hotelurilor pe litoral este în creştere continuă, pe măsura ce ne apropiem de vacanţa de vară. Sărbătoarea de Rusalii ne oferă ocazia să înregistram un nou val de turişti în acest weekend pe litoral. În continuare Mamaia se află în topul celor mai căutate staţiuni”, a declarat unul dintre hotelieri.

Cele trei zile de vacanţă au venit la pachet cu multe opţiuni de distracţie, iar hotelierii şi-au aşteptat turiştii cu pachete speciale, chiar cu masă de Rusalii inclusă, petreceri pe plajă sau la piscină, şi posibilitatea de vizionare a meciurilor în aer liber.

De asemenea, turiştii au putut face plimbări cu telegondola, au putut admira staţiunea Mamaia de la înălţime, au făcut plimbări cu vase cu pânze pe Marea Neagră. Pentru o plimbare relaxantă, la bordul unui velier, în care, cu puţin noroc au putut admira chiar şi delfinii jucăuşi în mediul lor natural, o persoană a plătit 100 de lei.

Alte petreceri, însoţite de focuri de artificii şi multe surprize, au fost oferite de fiecare dintre cluburile de pe litoral, patronii acestora pregătind programe speciale pentru a-i mulţumi pe turiştii ce le-au trecut pragul.

Distracţia de pe litoral nu a fost lipsită de incidente. Vremea bună, cu soare mult şi cu temperaturi de peste 22 de grade Celsius, a adus multă lume pe plaje. Marea a fost însă agitată de vântul destul de puternic, silindu-i pe salvamari să arboreze steagurile roşii, care interzic scăldatul.

Cu toate acesta, s-au găsit destul de mulţi teribilişti care să intre în apă pentru un scăldat, iar câţiva dintre ei au fost la un pas să se înece, fiind salvaţi de salvamari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici