O femeie diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit în spital

O femeie în vârstă de 29 de ani diagnosticată cu gripă A/H1N1 şi care suferea de mai multe afecţiuni a murit la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, acesta fiind al doilea deces înregistrat în ultimele zile la Iaşi, la pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă.

40 afișări
Imaginea articolului O femeie diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit în spital

O femeie diagnosticată cu gripă A/H1N1 a murit în spital (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Femeia a murit sâmbătă, însă abia marţi a fost primită confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Capitală că pacienta avea gripă A/H1N1.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, femeia a fost internată vineri la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cu mai multe afecţiuni cronice, între care şi insuficienţă respiratorie. Medicii au suspectat că tânăra are şi gripă A/H1N1 şi au trimis probe pentru analize la Institutul Cantacuzino.

Conform sursei citate, pacienta a murit sâmbătă în unitatea medicală, iar confirmarea că suferea de gripă nouă a fost primită abia marţi.

Luni, un bărbat în vârstă de 60 de ani diagnosticat cu gripă A/H1N1 şi internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi a murit în unitatea medicală.

Potrivit medicilor, bărbatul se întorsese la sfârşitul anului trecut dintr-o călătorie în Egipt, iar la scurt timp după întoarcerea acasă a început să se simtă rău.

El s-a prezentat imediat la spital, însă a refuzat iniţial să fie internat motivând că starea sa nu este gravă. Ulterior, s-a prezentat din nou la spital după ce starea sa a început să se înrăutăţească.

În prezent, alţi doi ieşeni sunt diagnosticaţi cu gripă A/H1N1, fiind vorba despre o femeie de 34 de ani întoarsă recent din Italia şi un bărbat de 30 de ani care a contractat boala în muinicipiul Iaşi.

Starea celor doi pacienţi este bună, femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în timp ce bărbatul nu a necesitat spitalizarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici