O ţară străină procedează precum România în comunism. Populaţia, îndeamnată să mănânce gheare de pui: sunt ieftine şi au proteine

Sfatul vine de la Ministerul Egiptean al Sănătăţii care, pentru a suplini lipsa de proteine ​​de pe mesele familiilor chinuite de grava criză economică din această ţară, îndeamnă populaţia să opteze pentru cea mai ieftină soluţie.

20738 afișări
Imaginea articolului O ţară străină procedează precum România în comunism. Populaţia, îndeamnată să mănânce gheare de pui: sunt ieftine şi au proteine

O ţară străină procedează precum România în comunism. Populaţia, îndeamnată să mănâncă gheare de pui: sunt ieftine şi au proteine

Autorităţile egiptene au transmis un mesaj crud: „Nu aruncaţi ghearele de pui, gătiţi-le: sunt bogate în proteine”. În martie, inflaţia din această ţară a ajuns la 30%, în februarie - la 31,9%, fiind vârful ultimilor 5 ani.

Pentru familiile egiptene din clasa de mijloc, produse de bază precum ulei, brânză şi carne au devenit aproape un lux. În câteva luni, şi-au dublat sau chiar triplat preţul.

Institutul Naţional pentru Nutriţie – în numele Ministerului Egiptean al Sănătăţii – cere ca lumea să mănânce gheare de pui, o alternativă socotită excelentă pentru a contracara lipsa alimentelor proteice.

Iar părţile de pasăre care erau oferite cândva câinilor şi pisicilor ajung în galantarele măcelarilor, lângă pulpele de pui, evident mult mai scumpe.

Preşedintele Adbdul Fattah al-Sisi dă vina pe Covid, invazia rusă şi pe consecinţele revoltei egiptene din 2011. Între timp, mulţi investitori străini părăsesc ţara.

În România dinainte de 1989, cozile la gheare de pui erau tradiţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici