Parchetul Judecătoriei Brăila a deschis dosar penal după accidentul cu 5 morţi din staţia de autobuz

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a deschis un dosar penal după accidentul petrecut în Brăila, soldat cu decesul a cinci persoane şi vătămarea corporală a alteia, în cauză efectuându-se urmărirea penală pentru fapte sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

1501 afișări
Imaginea articolului Parchetul Judecătoriei Brăila a deschis dosar penal după accidentul cu 5 morţi din staţia de autobuz

Parchetul Judecătoriei Brăila a deschis dosar penal după accidentul cu 5 morţi din staţia de autobuz

"La data de 4 aprilie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a înregistrat o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la aceeaşi dată în municipiul Brăila, soldat cu decesul a 5 persoane şi vătămarea corporală a alteia. În cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

O echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti, ofiţeri de poliţie rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a deplasat la locul accidentului, pentru a efectua cercetarea.

"La data de 4 aprilie 2016, o persoană aflată la volanul unui autoturism marca „Renault Megane”, pe fondul vitezei excesive şi a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii alcoolemiei şi/sau a consumului de substanţe cu efect halucinogen", se mai arată în comunicatul de presă.

Testele efectuate în Spitalul de Urgenţă Brăila în cazul şoferului care a lovit mortal cinci oameni în staţia de autobuz au ieşit pozitive pentru cannabis, amfetamine şi benzodiazepine, rezultatele fiind trimise la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX

"I s-a făcut testarea calitativă din salivă şi urină pentru grupurile principale de substanţe şi droguri. La testarea calitativă din urină a testat pozitiv la cannabis, amfetamine, benzodiazepine. (...) El e în evidenţa Unităţii de Primiri Urgenţe Brăila cu o prezentare în cursul anului trecut cu criză comiţială, adică o criză de epilepsie. E cunoscut cu acest trecut de crize convulsive.", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Rezultatele testelor au fost trimise către Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.

Cinci persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz din municipiul Brăila au murit, luni dimineaţă, lovite de o maşină al cărei şofer a pierdut controlul asupra volanului, alte două persoane, printre care şi conducătorul auto, fiind rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici