Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari din Batalionul 280 Manevră dislocat în Afganistan au fost răniţi, miercuri, în jurul orei 19.00, ora României, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Baza Lagman.

431 afișări
Imaginea articolului Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români, răniţi în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat dat publicităţii miercuri noapte de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), militarii "executau o misiune de patrulare într-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul".

"La aproximativ 70 de kilometri nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat", scrie MApN.

Cei patru răniţi - plutonierul Dănuţ Buzatu, caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru şi fruntaşii Ionuţ Dumbravă şi Emanuel Cornel Berdei - au suferit răni "în zona superioară a corpului" şi la picioare, însă, potrivit sursei citate, starea lor este stabilă.

Răniţii au primit imediat îngrijiri medicale, după care au fost duşi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Baza Lagman.

Militarii făceau parte din Batalionul 280 "Manevră", care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie.

În prezent, aproximativ 1.050 de militari români sunt în Afganistan, majoritatea fiind prezenţi în provincia Zabul.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a celor patru militari, fiind alături, în aceste momente dificile, de familiile lor", scriu reprezentanţii MApN în comunicatul citat.

Militarii sunt angajaţi ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, din Focşani

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" din Focşani, maiorul Toni Ene, a declarat că toţi cei patru militari răniţi sunt din judeţul Vrancea şi că sunt angajaţi ai Brigăzii 282 Infanterie Focşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Patru soldaţi ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» din Focşani, aflaţi în misiune de luptă în Afganistan, au fost răniţi în această seară în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc pe autostrada A1, Kandahar-Kabul", a precizat maiorul Toni Ene.

Acesta a mai spus că datele referitoare la starea civilă a celor patru militari şi localităţile din care provin vor fi făcute publice în cursul zilei de joi, maiorul Ene adăugând că familiile militarilor au fost deja anunţate despre incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici