Video Pelerinii care merg la Şumuleu Ciuc, primiţi în Gara Cluj cu dansuri populare maghiare şi pogăcele | GALERIE FOTO, VIDEO

Un tren cu aproape 1.000 de pelerini din Ungaria, care merg la Şumuleu Ciuc pentru a participa la o procesiune de Rusalii, a fost întâmpinat, joi, pe peronul Gării Cluj-Napoca de un grup de tineri cu dansuri populare maghiare şi pogăcele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1613 afișări

Trenul din Ungaria a sosit, joi, în jurul orei 15 în Gara Cluj-Napoca, la geamuri fiind arborate steaguri ale Ungariei şi ale Ţinutului Secuiesc. Pelerinii au fost întâmpinaţi pe peron de un grup de tineri din Gilău care a interpretat dansuri populare maghiare şi au fost serviţi din coşuri de lemn cu pogăci, produse tradiţionale de patiserie.

„Am venit din Miskolc, merg cu familia de Rusalii la Şumuleu Ciuc, pentru a ne ruga la statuia Fecioarei Maria. Este o tradiţie pe care o respectăm de 20 de ani, de când venim din Ungaria la fraţii noştri maghiari din Transilvania”, a spus Imre, unul dintre pelerini.

La evenimentul de întâmpinare a pelerinilor au fost prezenţi, printre alţii, preoţi romano-catolici care au rostit rugăciuni, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

La final a fost intonat imnul Ungariei.

Vineri urmează să sosească în Gara Cluj-Napoca un alt tren cu pelerini din Ungaria care se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici