Percheziţii la ISJ Dâmboviţa şi la o primărie din judeţ, într-un caz de şantaj şi abuz în serviciu

Procurorii din Târgovişte fac, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii, dintre care două la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa şi la Primăria comunei Vulcana Pandele, într-un caz de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise între 2014 şi 2015.

2280 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la ISJ Dâmboviţa şi la o primărie din judeţ, într-un caz de şantaj şi abuz în serviciu

Percheziţii la ISJ Dâmboviţa şi la o primărie din judeţ, într-un caz de şantaj şi abuz în serviciu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Parchetului instanţei supreme, procurori de la Parchetul Judecătoriei Târgovişte fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de şantaj, abuz în serviciu, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 şi 2015.

Astfel, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor, fac, marţi dimineaţă, şapte percheziţii în judeţul Dâmboviţa - două la sediile sociale ale unor instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că sunt vizate sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa şi cel al Primăriei din comuna Vulcana Pandele.

Potrivit surselor citate, în acest dosar este vizat administratorul public al localităţii Vulcana Pandele, care este suspectat că a încheiat contracte de deratizare cu mai multe şcoli din judeţul Dâmboviţa folosindu-se de mijloace nelegale.

Pe parcursul cercetărilor preliminare anchetatorii au stabilit că administratorul public al localităţii este în fapt şi administrator al unei pagini de internet care se prezintă drept ziar on-line cu ştiri locale din judeţul Dâmboviţa.

Sursele citate au precizat că niciun angajat al ISJ Dâmboviţa nu este vizat deocamdată de această anchetă, percheziţiile la sediul acestei instituţii fiind făcute în scopul ridicării de documente şi al găsirii de date referitoare la modul în care au fost atribuite contractele de achiziţii publice pentru deratizare în şcolile respective.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul de specialitate al  Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici