Peste 200 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează în Parcul Izvor

Peste 200 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează la intrarea în Palatul Parlamentului dinspe Parcul Izvor, manifestaţia având loc în timp ce parlamentarii votau Legea privind câinii fără stăpân.

1475 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează în Parcul Izvor

Peste 200 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează în Parcul Izvor

Manifestanţii scandează "Parlamentul criminal", "Vă dorim soarta lor, soarta maidanezilor", "Dreptul la viaţă", "Eutanasia jos în România", "USL nu uita, asta este crima ta" şi au pancarte cu mesaje precum "Spune nu crimei", "Cruzimea faţă de animal este preludiul cruzimii faţă de om", "Opriţi masacrul", "De la mineriadă la hingheriadă", "Vrem soluţii nu măcel", "Dorim sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân", "Ucizi apa sau închizi robinetul?" "Eutanasiere nu, sterilizare da".

Protestatarii afişează şi mesaje prin care cer ca, pe lângă soluţia sterilizării câinilor maidanezi, să fie luate măsuri pentru plasarea câinilor în adăposturi, dar şi mesaje precum "Adăposturile primăriei sunt lagăre de exterminare".

Unii fac referire şi la incidentul în urma căruia Ionuţ Anghel şi-a pierdut viaţa, sfâşiat de câinii maidanez, afişând mesaje ca "Dreptate lui Ionuţ", "Câinele nevinovat, bunicuţa m-a uitat", "Unde e protecţia copilului", "Maidanezi îşi păzesc puii, bunica nu l-a păzit pe Ionuţ, ce face protecţia copilului?".

De asemenea, protestatarii susţin că eutanasierea în România înseamnă omorârea câinilor cu violenţă, cu bâta sau cu otravă.

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Marcela Pîslă, susţine că înainte de a spune că "sterilizarea nu este buna", că "s-a aplicat din 2004 şi n-a dat roade", trebuie spus că "sterilizarea ca metodă nu s-a aplicat niciodată în România".

"Noi nu avem cuvântul «sterilizare» în nicio lege, ea nu s-a aplicat naţional niciodată", a spus Marcela Pîslă.

Ea a precizat că în Bucureşti vin continuu puii aruncaţi din Voluntari, din Ştefăneşti. "Şi dacă nu vin puii în boccea, vin câinii adulţi aruncaţi, către gropile de gunoi ale Bucureştiului", a mai spus Marcela Pîslă.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.

La votul final au asistat de la balcoane şi câteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici