Piaţa Universităţii, dupa demisia lui Boc: "Hop! , Hop! , Hop! Băsescu după Boc"

Peste o sută de persoane s-au adunat, luni seară, la Piaţa Universităţii, deşi premierul pe care l-au contestat mai bine de trei săptămâni, Emil Boc, a anunţat demisia Cabinetului său, oamenii anunţându-şi intenţia de a continua protestele până la demisia preşedintelui Băsescu.

1131 afișări
Imaginea articolului Piaţa Universităţii, dupa demisia lui Boc: "Hop! , Hop! , Hop! Băsescu după Boc"

Piaţa Universităţii, dupa demisia lui Boc: "Hop! , Hop! , Hop! Băsescu după Boc" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În ciuda anunţului făcut de premier dimineaţă, oamenii s-au adunat în piaţă încă de după-amiază, când primii zece-douăzeci au ocupat treptele de lângă trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Spre seară, li s-au alăurat alte câteva zeci.

Unii dintre cei veniţi pe seară aveau cu ei o instalaţie de amplificare, menită să le potenţeze scandările, dar şi să amplifice suspiciunile privind posibila lor apartenenţă la vreo organizaţie cu ţintă politică anti-Băsescu şi împotriva PDL, cu atât mai mult cu cât scandările lor îi vizează, de zile bune, exclusiv pe şeful statului şi pe alţi câţiva lideri mai vizibili ai partidului de guvernământ.

În jurul orei 20.00, alte câteva zeci de oameni, majoritatea tineri, au apărut în zona în care se strâng de obicei, la fântâna de la Facultatea de Arhitectură. Conduşi de acelaşi Claudiu Crăciun, aceştia şi-au reluat scandările împotriva actualei conduceri a statului, dar şi împotriva partidelor de opoziţie, pe care le contestă în egală măsură.

Dacă cei de la Teatrul Naţional erau puţin defazaţi, cea mai mare pancartă denunţând apartenenţa lui Cătălin Predoiu, care a fost pe parcursul zilei premier interimar, la "famiglia" justiţei române, cei de la fântână erau deja la curent cu desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de premier. Ostilă numirii, mulţimea a primit anunţul cu scandarea "Du-te, Răzvane, du-te, Răzvane, du-te şi lasă-ne".

Una dintre puţiele scandări "la zi" care au răsunat în ambele cercuri de protestatari a fost un "Hop!, Hop!, Hop!, Băsescu după Boc!" care anunţa intenţia celor din Piaţă, veniţi unii din pur civism, iar alţii cu cine-ştie-ce mandat ascuns, să ţină în picioare protestul până la schimbarea "regimului" Băsescu.

Mai hâtri, cei de la fântână s-au exprimat şi mai clar în direcţia asta, scandând, la -7 grade Celsius, între două pauze de încălzire în pasajul de la Universitate: "Şi pe cod portocaliu/ Tot în piaţă o să fiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici