Ploieşti: Un bărbat reclamă furt de bani şi bunuri de 200.000 euro din cutia de valori a unei bănci. Furtul ar fi avut loc la Raiffeisen Bank. Ce spun reprezentanţii băncii

Un bărbat a reclamat Poliţiei că dintr-o cutie de valori pe care a închiriat-o în incinta unei sucursale Raiffeisen Bank din Ploieşti i-au dispărut bani şi bunuri a căror valoare totală este de 200.000 de euro. Reprezentanţii Raiffeisen Bank spun că o casetă de valori se închiriază în baza unui contract, clientul primeşte cheile casetei, iar apoi banca nu mai are acces la căsuţă.

2263 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Un bărbat reclamă furt de bani şi bunuri de 200.000 euro din cutia de valori a unei bănci. Furtul ar fi avut loc la Raiffeisen Bank. Ce spun reprezentanţii băncii

Ploieşti: Un bărbat reclamă furt de bani şi bunuri de 200.000 euro din cutia de valori a unei bănci. Furtul ar fi avut loc la Raiffeisen Bank. Ce spun reprezentanţii băncii (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

UPDATE - Raiffeisen Bank: După închirierea căsuţei de valori banca nu mai are acces la casetă

Reprezentanţii Raiffeisen Bank spun că o casetă de valori se închiriază în baza unui contract, clientul primeşte cheile casetei, iar apoi banca nu mai are acces la căsuţă,.

Într-un comunicat de presă transmis la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii Raiffeisen Bank precizează că închirierea unei căsuţe de valori la această unitate se face pe baza unui contract între bancă şi client.

Potrivit sursei citate, după încheierea contractului clientul primeşte cele două chei ale căsuţei de valori, iar din acel moment banca nu mai are acces la acea cutie de valori.

"Cel care a închiriat căsuţa de valori este condus de un angajat Raiffeisen Bank în zona securizată cu casete de valori şi i se indică o casetă. În acel moment angajatul se retrage şi va permite în deplină confidenţialitate clientului să depună sau să retragă bunuri sau documente în căsuţa sa de valori. Clientul nu trebuie să spună ce bunuri sau ce valori sunt în căsuţa de valori, însă i se pune la dispoziţie o listă de bunuri care nu pot fi păstrate în căsuţele de valori ale băncii", spun reprezentanţii Raiffeisen Bank.

Conform contractului, clientul poate da împuternicire prin contract pentru ca o altă persoană să aibă acces la căsuţa sa, cu toate datele de identificare cuprinse în contract.

De fiecare dată accesul clientului sau a împuternicitului în zona căsuţelor de valori se face însoţit de un angajat al băncii, după ce în prealabil se face identificarea persoanelor care solicită accesul la căsuţa de valori pe baza actelor de identitate şi a contractului existent, mai spune sursa citată.

UPDATE - Poliţia Prahova: Valoarea banilor şi bunurilor dispărute din incinta unei bănci ar fi de 200.000 euro

Persoana care a reclamat că i-au dispărut bunuri şi bani din caseta de valori pe care o închiriase în incinta unei bănci din Ploieşti susţine că valoarea totală a prejudiciului este de 200.000 de euro, afirmă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Raluca Brezeanu, a afirmat că reclamantul a sesizat Poliţia joi, în jurul orei 11.00, susţinând că a închiriat în incinta sucursalei Raiffeisen Bank din centrul Ploieştiului o casetă cu valori din care lipsesc bani şi mai multe bunuri în valoare de 200.000 de euro.

Echipaje de anchetatori s-au deplasat la sediul băncii, unde au deschis o anchetă, printre investigatori numărându-se şi şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IPJ Prahova, Nicolae Zecheru. În jurul orei 16.00, anchetatorii au părăsit sediul băncii.

În paralel, reclamantul a fost audiat la sediul Poliţiei, iar surse din rândul anchetatorilor au afirmat că acesta şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile cu privire la valoarea bunurilor care ar fi dispărut din caseta de valori.

UPDATE: Furtul de bani şi bunuri dintr-o cutie de valori ar fi avut loc la Raiffeisen Bank

Furtul de bani şi bunuri reclamat de un bărbat din Prahova ar fi avut loc la sucursala Raiffeisen Bank din centrul Ploieştiului, reprezentanţii băncii evitând să dea detalii despre acest caz, în timp ce şeful Poliţiei Judeţene spune că valoarea prejudiciului "nu este atât de mare" cât s-a vehiculat.

Reprezentanţii sucursalei bancare au spus că nu pot face niciun comentariu legat de reclamaţia bărbatului şi că un punct de vedere oficial va fi exprimat, în cursul acestei zile, de către conducerea centrală a băncii.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei au evitat să dea detalii privind identitatea reclamantului şi valoarea bunurilor reclamate.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, şeful Poliţiei Prahova, comisar-şef Viorel Dosaru, a spus că în prezent persoana care a reclamat furul se află la audieri la Poliţie.

El a afirmat că reclamantul susţine că i-au dispărut din cutia de valori a băncii bani, bijuterii şi ceasuri.

Întrebat dacă valoarea banilor şi a bunurilor dispărute este de aproape un milion de euro, aşa cum precizau iniţial surse din rândul anchetatorilor, şeful Poliţiei Prahova a răspus: "Nu este atât de mare", refuzând să dea detalii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă după ce un bărbat a reclamat, joi, că dintr-o cutie de valori din incinta unei bănci din Ploieşti i-au dispărut mai multe bunuri, dar şi o sumă de bani.

Surse din rândul anchetatorilor afirmau că persoana care a reclamat dispariţia bunurilor şi a banilor din cutia de valori este un bărbat din localitatea Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti. Aceleaşi surse spuneau că bărbatul a susţinut iniţial că i-ar fi dispărut bunuri şi bani în valoare totală de aproape un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici