Poliţist de la Crimă Organizată Sibiu, arestat pentru favorizarea infractorului

Un poliţist de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Sibiu a fost arestat preventiv, miercuri seară, de Curtea de Apel Alba-Iulia, fiind acuzat de favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infracţional şi obstrucţionarea organelor de anchetă, afirmă surse judiciare.

569 afișări
Imaginea articolului Poliţist de la Crimă Organizată Sibiu, arestat pentru favorizarea infractorului

Poliţist de la Crimă Organizată Sibiu, arestat pentru favorizarea infractorului (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, joi dimineaţă, că ofiţerul Alexandru Tancou din cadrul BCCO Sibiu a fost dus, miercuri seară, la Curtea de Apel Alba-Iulia, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni.

Magistraţii au emis pe numele ofiţerului mandat de arestare pentru 29 de zile, el fiind cercetat în cel puţin trei dosare, pentru favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infracţional şi obstrucţionarea organelor de anchetă, au declarat sursele citate.

Conform surselor citate, poliţistul a fost monitorizat mai mult timp de către procurorii DIICOT, existând suspiciunea că ar avea legături cu grupări infracţionale.

Poliţistul este cercetat şi pentru distrugerea de înscrisuri oficiale, fiind suspectat încă din luna ianuarie, când a fost destructurată o reţea de trafic de etnobotanice din municipiul Sibiu. Reţeaua era condusă de un sibian care a deţinut un magazin de etnobotanice în municipiul Sibiu, iar când acestea au fost scoase în afara legii s-a trecut la vânzarea stradală.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, că poliţistul a formulat recurs la măsura arestării preventive, dosarul urmând să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Recursul a fost depus încă de aseară (miercuri - n.r), iar dosarul urmeazăsă fie trimis spre soluţionare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cel mai probabil în cursul zilei de vineri", a declarat Cosmin Muntean.

Potrivit acestuia, procedura prevede ca dosarul să fie trimis de la Curtea de Apel Alba-Iulia către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 48 de ore, urmând a primi termen de judecare în cel mult trei zile.

"Dacă nu se va judeca sâmbătă, cel mai probabil recursul va fi judecat luni de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a adăugat Cosmin Muntean.

Potrivit acestuia, poliţistul rămâne, deocamdată, în arestul Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici