Video Poliţiştii au identificat victima accidentului rutier produs de Ludovic Orban

Ofiţerii de la Poliţia Rutieră au identificat victima accidentului de circulaţie produs, duminică, pe Şoseaua Cotroceni, din vina ministrului Ludovic Orban, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

11 afișări

Victima este o minoră, părinţii acesteia declarând poliţiei că fata nu a suferit leziuni în urma accidentului şi că nu doresc să depună plângere, a precizat comisarul Christian Ciocan.

Potrivit unor surse din poliţie, fata rănită în accident are 14 ani, locuieşte în sectorul 4 al Capitalei şi în momentul producerii accidentului nu era în niciuna dintre cele două maşini implicate, fiind în trecere prin acea zonă. Sursele citate au precizat că fata a suferit o contuzie la braţ.

Corpul de control al MIRA va verifica, din dispoziţia ministrului Cristian David, modul în care poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi-au făcut datoria în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Marius Tache.

"Corpul de control al MIRA va urmări două aspecte. Pe de o parte, va urmări modul în care a fost înregistrată şi dirijată intervenţia poliţiştilor în cazul apelului primit pe numărul de urgenţă 112 în cazul accidentului de duminică în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban, iar pe de altă parte, va verifica dacă s-a respectat modul de înregistrare şi constatare a evenimentului, respectiv respectarea metodologiei de intervenţie în astfel de situaţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Tache.

Purtătorului de cuvânt al MIRA a precizat că verificarea va începe marţi seară.

Anterior, surse ministeriale anunţau că o echipă a Corpului de control al MIRA va verifica modul în care poliţiştii de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei au reacţionat la solicitarea primită prin numărul unic de urgenţă 112 în legătură cu accidentul în care a fost implicat Ludovic Orban.

"Este vorba despre procedura de acţiune în cazul apelurilor primite prin numărul unic de urgenţă 112. În cazul de faţă (accidentul provocat de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban - n.r.) a fost primită o solicitare prin numărul unic de urgenţă 112. Corpul de control nu va verifica ancheta care s-a făcut ulterior în acest caz, ci numai modul în care poliţiştii au reacţionat după solicitarea la numărul de urgenţă şi dacă procedura specifică a fost respectată", au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Poliţia Capitalei a informat că în 17 decembrie, în jurul orei 19:30, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră s-a prezentat Ludovic Orban, care a declarat că în 16 decembrie, în timp ce conducea un autoturism marca Audi A6, pe Şoseaua Cotroceni, dinspre Bulevardul Iuliu Maniu către Splaiul Independenţei, în apropierea imobilului cu numărul 17, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a tamponat un autoturism marca Daewoo Matiz care se afla parcat pe trotuar.

În aceeaşi zi, în jurul orei 22:00, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră s-a prezentat Bogdan S, din Bucureşti, care a declarat că la data de 16 decembrie, în jurul orei 14:00, după ce a parcat autoturismul în faţa magazinului de pe Şoseaua Cotroceni, a auzit o bubuitură, a ieşit afară şi a observat că autoturismul pe care îl parcase a fost tamponat de autoturismul condus de Ludovic Orban şi că a discutat cu acesta, urmând să se prezinte ulterior la Poliţie.

În jurul orei 23.45, o echipă operativă coordonată de şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră, comisarul Marian Moţoc, s-a deplasat pe o strada din sectorul 4, unde au fost găsite cele două autoturisme implicate în accident, care aveau avarii.

În jurul orei 00.15, echipa operativă s-a deplasat la locul accidentului, pe Şoseaua Cotroceni nr.15-17 unde, în prezenţa a doi martori asistenţi, a efectuat cercetarea la faţa locului. Ca urmare, au fost găsite bucăţi de plastic de culoare neagră, un stâlp de plastic protecţie trotuar rupt, iar altul uşor avariat.Totodată, partea de jos a magazinului acoperită cu tablă era înfundată pe o distanţă de jumătate de metru.

În cauză s-a întocmit proces-verbal de tamponare şi au fost reţinute permisele de conducere celor doi conducători auto implicaţi în eveniment pentru neprezentare la unitatea de poliţie competentă în termen de cel mult 24 ore.

Potrivit unor surse medicale, o autospecială a Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti s-a deplasat, duminică, pe Şoseaua Cotroceni, unde a avut loc accidentul în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban, găsind două autoturisme lovite, dar nu şi o victimă, aşa cum fusese anunţat printr-un apel la 112.

Sursele citate au precizat că, duminică, la ora 14:39, o persoană a transmis un apel prin serviciul unic 112, că în zona Cotroceni, lângă Grădina Botanică, a avut loc un accident soldat cu o victimă.

Serviciul de Ambulanţă al Municipului Bucureşti a trimis o autospecială la locul respectiv, maşina ajungând în zece minute, au precizat sursele citate. Echipajul a constatat că existau două maşini lovite, însă lângă ele nu era nimeni, motiv pentru care a apreciat că este vorba despre un eveniment rutier petrecut cu mai mult timp în urmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici