Pompierii nu mai păzesc Spitalului „Victor Babeş”. Precizările ISU Timiş după ce a fost retrasă autospeciala

ISU Timiş a făcut sâmbătă precizări după ce a retras autospeciala din curtea Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara: „S-ar diminua capacitatea de intervenţie aferentă raionului Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, care include 17 UAT-uri şi o populaţie de 248.825 de locuitori”.

3283 afișări
Imaginea articolului Pompierii nu mai păzesc Spitalului „Victor Babeş”. Precizările ISU Timiş după ce a fost retrasă autospeciala

Pompierii nu mai păzesc Spitalului „Victor Babeş”. Precizările ISU Timiş după ce a fost retrasă autospeciala

„Având în vedere că unitatea sanitară se află la o distanţă de 2 km de cea mai apropiată subunitatea de pompieri, echipajele de pompieri pot asigura un timp de răspuns scăzut. Prin dislocarea permanentă a unei autospeciale de stingere din dotarea unităţii noastre, s-ar diminua considerabil capacitatea de intervenţie aferentă raionului Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, care include un număr de 17 UAT-uri şi o populaţie de 248.825 de locuitori”, au transmis sâmbătă reprezentanţii ISU Timiş.

Aceştia precizează că, având în vedere faptul că în ultima perioadă numărul misiunilor ISU Timiş este într-o permanentă creştere, determinată în mod special şi de situaţia epidemiologică de la nivelul judeţului, s-a dispus ca măsurile specifice de prevenire şi stingere a incendiilor la unitatea sanitară să se asigure din subunitate.

„ISU Timiş continuă să asigure suport unităţilor sanitare prin misiuni de recunoaştere zilnice prin care echipajele de pompieri vor efectua instruiri cu personalul medical, recunoaşteri şi verificări privind securitatea la incendiu, în mod special pe secţiile de terapie intensivă, pentru a preveni producerea unui incendiu”, mai spun reprezentanţii ISU Timiş.

Decizia a fost luată după ce vineri şeful DSU, Raed Arafat, a criticat decizia de alocare a unei autospeciale Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

„Nu am fost de acord cu acest lucru şi nici nu vom fi de acord, pentru că nicăieri în lume nu există să păzeşti o clădire cu o maşină de pompieri”, spune şeful DSU, Raed Arafat.

O autospecială cu apă şi spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari a ajuns miercuri în curtea spitalului din Timişoara. „Maşina de intervenţie a colegilor de la ISU Banat, de la Detaşamentul 1, va rămâne în curtea noastră, pregătită să intervină, daca va fi cazul”, anunţau atunci reprezentanţii spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici