PREZENTUL FĂRĂ PERDEA, Marius Oprea | Spionaj la Ministerul Sănătăţii?

13983 afișări
Imaginea articolului PREZENTUL FĂRĂ PERDEA, Marius Oprea | Spionaj la Ministerul Sănătăţii?

Ziua de opt martie a acestui an a găsit România în plin scandal: premierul Cîţu anunţa că se va autotesiza Corpul de control al Guvernului cu privire la respectarea legislaţiei de către Ministerul Sănătăţii. Instituţia publicase, în premieră de la debutul pandemiei, datele legate de numărul de teste COVID făcute în fiecare judeţ, dar şi situaţia vaccinărilor din fiecare centru – inclusiv din cele ale sistemului de apărare şi siguranţă naţională, acuzat ca ”stat paralel” că se vaccinează ”peste rînd”. De fapt, după cum se dovedeşte acum, producînd acest scandal artificial, conducerea Ministerului Sănătăţii arunca o perdea de fum peste o posibilă, plauzibilă afacere de spionaj în plină desfăşurare, deconspirată de o alertă cibernetică. Pentru care acum a fost sesizat Parchetul.

Vlad Voiculescu şi USR-PLUS, atac la sistemul de apărare şi siguranţă naţională

Să prezint succint faptele. Pe 20 ianuarie anul acesta, premierul Cîţu semna (şi ministrul sănătăţii Voiculescu contrasemna, în calitatea sa de ministru al Sănătăţii) Hotărîrea de Guvern nr. 12/20 ianuarie 2021, care prevede că militarii, ”serviciile”, Internele, cît şi familiile lor se pot vaccina din etapa a II-a (la articolul 2, indice 2). Se arăta că Ministerul Apărării Naţionale asigură vaccinarea cadrelor proprii, a ”membrilor familiilor acestora”, a rezerviştilor, veteranilor, dar şi a personalului ”în activitate din cadrul celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, precum şi membrii familiilor acestora”. Fără să se precizeze pînă la ce grad de rudenie.

Ignorînd total Hotărîrea pe care el însuşi o semnase, ministrul Voiculescu a atacat la baionetă, asasinînd între altele şi Ziua Femeii, care găsea România în plin scandal. În debutul acelui week-end, a dat-o iar pe ”statul paralel”, care se vaccinează peste rînd, cu voia Guvernului (din care el face parte!). Cînd e vorba de sărit peste rînd, românul explodează – un reflex din vremea cozilor lui Ceauşesu, valorificat ”ştiinţific” de USR-PLUS. A început furtuna: adică unii, din armată, servicii, Interne şi rudele lor se vaccinează pe ”blat”! Nu se ”încadrau” în etapa de vaccinare!

Descoperirea a fost făcută publică de Vlad Voiculescu, utilizînd date cu privire la testare şi vaccinare, preluate şi prelucrate de pe platforma de vaccinare de către consilierul lui ”onorific”, pe ”transparenţă”,  care accesase Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV). Voiculescu, deşi el însuşi crease această excepţie, tot el însuşi a montat şi scandalul. Cînd e vorba de săritul peste rînd, la român niciun argument nu mai contează.

USR-PLUS, în frunte cu Dan Barna, au făcut zid în jurul lui Voiculescu. Era numai ”transparenţă” la gura lor. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, de pildă, milita ”Pentru transparenţă. Pentru corectitudine. Pentru deschidere. Pentru reforme. Pentru drepturi egale pentru toţi, nu doar cei cu uniforme. Pentru vaccinarea bătrînilor de la ţară. Pentru vaccinarea categoriilor sociale aflate în categoria de risc. Pentru normalitate şi bun simţ. Pentru Vlad Voiculescu, care vrea transparenţă şi reforme!” Şi încheia, apoteotic: „Statul Paralel a dat din coate să fie în faţă!”.

”Statul paralel” era (în accepţiunea tuturor acestor domni şi doamne care sînt o bucată din Guvern şi Parlament) însuşi Sistemul de Apărare şi Securitate Naţională a României, pentru care se crease o breşă prin publicarea acestor date. Nu una mică, ci mare.

Moldovan şi Voinea, ”spionii” de la Sănătate şi braţul lor de acoperire, Voiculescu

Vlad Voiculescu punea paie pe focul scandalului care nu a aprins doar opinia publică. Drept urmare a modului în care, cu rigoarea unui serviciu de dezinformare, au fost ”ambalate” faptele de către ”armata” cioloşistă a ministrului Sănătăţii, criza s-a adîncit, pentru a camufla că anterior se declanaşase alerta cibernetică: cineva, de pe un IP din afara ţării, atacase Registrul Naţional Electronic de Vaccinări,  încercînd de circa 200 de ori, în trei ore, în weekendul de dinainte de 8 martie, să descarce datele din acesta.

Era o nouă tentativă de furt, după o descărcare anterioară din baza de date a Registrului. Acest ”cineva” care a încercat să intre şi să copieze datele Registrului era Voinea, consilierul ”onorific” al ministrului Voiculescu, iar hoţul trebuia acoperit. Aşa că Vlad Voiculescu a ieşit la atac ştiind bine că vaccinarea în unităţile MApN şi cea spitalicească a SRI-ului, din etapa a doua, erau aprobate de el însuşi. A început, aşadar, ofensiva USR-PLUS pentru ”transparenţă” şi împotriva ”statului paralel”, de fapt a armatei şi serviciilor secrete. Totul, pentru a acoperi acţiunile deloc ”onorifice” ale consilierului său, Ştefan Voinea.

Voinea primise codul de acces la datele din Registrul Naţional Electronic de Vaccinări de la secretarul de stat Andreea Moldovan, care l-a solicitat şi l-a primit în calitatea ei de secretar de stat la Sănătate, dar i l-a dat ”consilierului onorific” după ce acestuia îi fusese refuzat, aşa cum reisese din cronologia faptelor. E din start o ”divulgare de secrete”. Apoi, cînd ”hekăreala” a ieşit la iveală prin alerta cibernetică, cei implicaţi în ea au început să arunce cu petardele şi fumigenele ”statului paralel”. Pentru a acoperi ceea ce ar fi putut deveni, în condiţii de linişte, aproape un flagrant de furt de date, dintr-o bază naţională secretă de evidenţă a vaccinărilor. Acum lucrurile sînt clare, fapta există, Parchetul a fost sesizat, mai rămîne de precizat scopul: bani de la ”industria farma” pentru baza naţională de date privind vaccinarea, sau spionaj?

Prima variantă e validă: o asemenea bancă de date costă enorm şi Israelul, de pildă, a tranzacţionat-o ferm, cu producătorul vaccinurilor alocate. Dar şi a doua.

Replierea militară: la loc comanda!

În primele momente de după ”atacul ciberetic” contul de acces al Ministerului Sănătăţii a fost blocat de către acesta, în timp ce consilierul Voinea ieşea cu îndrăzneală şi acuza că nu mai e lăsat să fure date. Dar accesul a fost din nou permis, tocmai cînd acesta se plîngea că nu mai are acces, să dovedească românilor ”frauda la vaccin”, de fapt vaccinarea militarilor, ofiţerilor de informaţii şi de interne, care, orice s-ar spune, fac parte şi ei din ”personalul esenţial” al unei ţări.

Se făcuse între timp curat în baza de date, fiind scoase din evidenţele Registrului Electronic Naţional de Vaccinări unităţile în care primise serul o parte din ofiţerimea armatei şi a serviciilor. Noroc că o mică parte, totuşi, aşa cum a explicat ulterior, parcă scuzînd-se, Nicolae Ciucă. De fapt, nici el nu părea să aibă cunoştinţă că vaccinarea nu era ”peste rînd”, ci perfect legală, stipulată în HG 12 din 20 ianuarie 2021, semnată de Cîţu şi Voiculescu. Sau nu trebuia să aibă, veţi vedea de ce. 

Singurul care a încercat să explice ceva a fost Iulian Bode, dar nu l-a ajutat sintaxa, aşa că nu au înţeles toţi ce voia să spună: că, de fapt, lista făcută publică de Ministerul Sănătăţii conţine date complete de la toţi cei vaccinaţi, printre care se numără şi militari care pleacă în misiune, ofiţeri ai serviciilor secrete aflaţi sub acoperire, persoane din Serviciul de Informaţii Externe a căror identitate trebuie protejată de orice stat, poliţişti care sînt şi ei sub acoperire, în cazuri delicate ş.a. Bode spunea, pe bună dreptate, că persoanele respective pot fi identificate după locurile în care au fost făcute vaccinurile şi că ”au ajuns să fie publicate online locaţii ale instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi ale serviciilor”.

Ceea ce se numea deja ”scandalul vaccinărilor peste rînd” a enervat însă, cum am spus, enorm ”masele”. USR-PLUS a apăsat perfect pe buton, provocînd o mare nervozitate în societate. Nu era vorba că doar 0,4% din totalul vaccinurilor s-ar fi înfipt în epoleţi, ci era vorba de un principiu, care este leit celui folosit de Serviciul D de dezinformare al Securităţii, în 1990: ”voi n-aţi mîncat salam cu soia”, tradus la începutul lui martie acest an de oamenii lui Cioloş în ”voi n-aveaţi dreptul la vaccin!” Cînd de fapt aveau, dar nimeni nu mai avea puterea şi curajul să explice asta, în toiul scandalului.

Le-ar fi sărit lumea în cap şi mai abitir. Dacă ar fi ieşit Cîţu şi ar fi spus ”păi, am aprobat asta din ianuarie”, ar fi ieşit mai rău, cu mult mai rău. Aşa că, evaluîndu-se corect impactul, s-a dat ”la loc comanda”. Cred că ordinul a venit de la ”comandantul suprem”, Iohannis.

Scandalul l-ar fi expus major pe priemier şi, evident, ar fi rupt coaliţia.

Ofiţerimea din servicii, prinsă cu ”mîneca suflecată” la vaccin, s-a răzbunat

Lucrurile au mers însă încet şi sigur mai departe. Cînd e vorba de ele însele, ”serviciile” ştiu să-şi facă treaba, iar această vulnerabilizare a surpins ofiţerimea lor cu ”mîneca suflecată” la vaccin. Aparent, pasînd treaba ”corpului de control al primului ministru”, de fapt acoperierea perfectă, au desluşit faptele, aşa cum le-am prezentat în prima parte a articolului şi au înaintat o sesizare Parchetului. Aşa cum nu s-a spus nici despre cine a ameninţat-o pe Maia Morgenstern, nu ni s-a spus nici despre ce fapte ”in rem”, adică deocamdată fără autor, ar fi vorba. În orice caz, sînt clar penale.

Dar Voiculescu ştie deja el şi ne-a spus-o, fără să vrea. E în corzi. Ceea ce l-ar mai putea salva acum, ca şi prima oară, e să aducă coaliţia în pragul unei crize guvernamentale şi, cu toate datele pe care le are de la ”servicii”, Klaus Iohannis să spună din nou ”pas”. Mi-e greu să-mi imaginez însă un nou pretext, cît şi că va ţine şi a doua oară.

Ştie asta şi consilerul onorific Voinea, care a început să lanseze o poveste de adormit copiii, că era week-end, că şi-a luat de lucru pentru acasă şi, colac peste pupăză, avea nevoie de parola aia, ei bine, a obţinut-o de la Andreea Moldovan, dacă lui nu i-au dat-o, dar n-a avut cum să explice că, în trei ore, a încercat de aproape două sute de ori să acceseze baza de date a vaccinaţilor din România. Aproape de două ori pe minut, continuu. Ceea ce nu poate să facă un singur om, bineînţeles, nici ajutat de familia cu care spune că ”ieşise” în week-end. Ci o reţea, care vrea cu orice risc să ajungă la aceste date, de pe un IP din Germania. Şi atunci, s-a declanşat alarma cibernetică.

Voiculescu simte că e groasă, pentru el, pentru ”onorificul” său Voinea şi pentru Andeea Moldovan, protejata sa. De aceea, a ieşit să explice. Nu el personal, ci Ministerul Sănătăţii emite comunicatul prin care ”combate” concluziile corpului de control al premierului – ceea ce înseamnă că toţi îşi asumă un ”loc”, în posibila reţea. E un text defensiv şi dezlînat. Se spune că, de fapt, un consilier onorific nu are nevoie de ORNISS, că e onorific, că datele cu pricina sînt de fapt publice, accesul la ele nu deranjează pe nimeni şi nicăieri nu scrie că sînt secrete.

S-a spus însă mai mult decît trebuiau să spună în acest comunicat, pomenind de ORNISS – cazul e deci unul legat de securitatea naţională. O argumentaţie atît de puerilă precum cea a comunicatului nu convinge pe nimeni acum, cînd tocmai Ministerul Sănătăţii a făcut atîta caz de ”secretizarea” şi de ”parolarea” accesului la date. Pe bună dreptate e aşa: o asemenea bancă de date e o mină de aur pentru studiile farma, o industrie care ar plăti din greu pentru ea. Ca să nu mai spunem cît ar plăti orice ţară să ne cunoască spionii şi ofiţerii de contrainformaţii sau militarii în misiuni NATO, fie ei şi vaccinaţi anticovid. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici