Primar gălăţean, cercetat după ce a fost prins la braconaj şi a încercat să fugă, fiind urmărit

Primarul comunei gălăţene Fundeni, Manuel Lupu, este cercetat de poliţişti după ce, alături de alte două persoane, a fost prins la braconaj pe un fond de vânătoare privat şi a încercat să fugă, el fiind capturat de poliţişti după ce a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri.

496 afișări
Imaginea articolului Primar gălăţean, cercetat după ce a fost prins la braconaj şi a încercat să fugă, fiind urmărit

Primar gălăţean, cercetat după ce a fost prins la braconaj şi a încercat să fugă, fiind urmărit (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Brăila, sâmbătă seară administratorul fondului de vânătoare Nămoloasa din judeţul Galaţi a anunţat Poliţia că pe fondul de vânătoare se află o maşină de teren cu farurile aprinse, ocupantul din dreapta-faţă având un far folosit la indentificarea animalelor care ar fi urmat să fie vânate.

De asemenea, din maşina de teren au fost trase mai multe focuri de armă, după care persoanele prinse la braconaj au pornit maşina, încercând să fugă spre Brăila.

"Angajaţii IPJ Brăila, IPJ Vrancea şi IPJ Galaţi, împreună cu structurile de pază ale AJVPS Brăila şi ale asociaţiei de vânătoare Valea Neagră, au organizat filtre la punctele de intrare/ieşire din fondul de vânătoare pe raza căruia se aflau suspecţii, una dintre maşini angajandu-se în urmărirea acestora. După o urmarire de aproximativ 30 de kilometri, pe raza a trei fonduri de vânătoare, suspecţii au fost blocati de un echipaj de poliţie din cadrul IPJ Brăila", precizează reprezentanţii Poliţiei Judeţene Brăila.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în maşină se aflau trei persoane, între care şi Manuel Lupu, primarul comunei gălăţene Fundeni, iar în autoturism au fost descoperite o armă de vânătoare, un proiector, mai multe cartuşe, în timp ce în portbagaj au fost găsite pete de sânge şi fire de păr care par a fi de origine animală.

Cele trei persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, iar pe numele acestora au fost deschise dosare penale pentru braconaj.

Cătălin Vrabie, preşedintele Asociaţiei Valea Neagră din Vrancea, care gestionează fondul de vânătoare din Galaţi, a declarat că această grupare de braconieri acţiona frecvent pe fonduri de vânătoare din Galaţi, Brăila şi Vrancea.

"Această acţiune este rezultatul unei colaborări între două asociaţii de vânătoare vecine şi structurile specializate din cadrul IPJ Brăila, IPJ Galaţi şi IPJ Vrancea. Această grupare de braconieri acţiona în mod frecvent pe raza celor trei judeţe. Se ştia de acţiunile lor, erau monitorizaţi, dar au mizat pe influenţa politică şi puterea financiară în lupta cu instituţiile abilitate în domeniul combaterii infracţiunilor din sfera cinegetică. Vreau să felicit structurile Ministerului de Interne pentru modul exemplar în care s-au mobilizat şi sper ca organele de urmărire penală să dovedească aceeaşi corectitudine şi profesionalism în instrumentarea dosarului", a spus Cătălin Vrabie, care a confirmat că una din cele trei persoane este primarul din comuna Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici