Primăria Capitalei: Toate unităţile de învăţământ vor avea personal medical în cabinetele şcolare

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, va asigura personal medical în cabinetele din toate unităţile de învăţământ, printr-o redistribuire temporară a personalului existent, pentru a fi efectuate examenele de triaj epidemiologic, conform Municipalităţii.

655 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Toate unităţile de învăţământ vor avea personal medical în cabinetele şcolare

Primăria Capitalei: Toate unităţile de învăţământ vor avea personal medical în cabinetele şcolare

„Facem precizarea că, pentru a soluţiona problema deficitului de personal din cadrul cabinetelor şcolare, s-a stabilit, în urmă solicitărilor Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB) şi a discuţiilor dintre Primarul General, Gabriela Firea şi Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ca la următoarea rectificare bugetară să se asigure sumele necesare pentru scoaterea la concurs a tuturor posturilor vacanţe din medicină şcolară”, potrivit unui comunicat al Primăriei, transmis vineri seara.

În ceea ce priveşte bună funcţionare a cabinetelor din unităţile de învăţământ, PMB precizează că, până în prezent, s-au realizat achiziţiile pentru materialele sanitare şi dezinfectanţi. De asemenea, sunt în desfăşurare procedurile de achiziţii pentru utilarea cabinetelor stomatologice şcolare cu unituri dentare şi cu sterilizatoare cu aburi-autoclave.

„Mai mult decât atât, în această perioadă au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea unor modificări ale legislaţiei în vigoare, pentru a se permite autorităţilor locale să achiziţioneze materialele sanitare necesare cabinetelor stomatologice, dar şi pentru actualizarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea activităţii unui cabinet şcolar”, arată sursa citată.

De asemenea, ASSMB şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au semnat un parteneriat, astfel încât colaboararea dintre personalul medical şi conducerea unităţilor şcolare să fie cât mai eficientă, precizează Primăria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici