Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de bolnavi de cancer

Primăria Capitalei a anunţat sâmbătă că va sprijini financiar 2.500 de bolnavi de cancer. Aceştia vor putea beneficia de servicii de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică sau nutriţie oncologică în valoare de 5.850 de lei dacă au indicaţie medicală eliberată de oncolog.

167 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de bolnavi de cancer

Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de bolnavi de cancer

Proiectul, iniţiat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a primit aprobarea consilierilor generali în şedinţa de vineri şi se va desfăşura în perioada ianuarie 2023 - decembrie 2024.

Finanţarea se face de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi/sau alte surse legal constituite. Bugetul multianual al proiectului este în valoare de 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 şi 7.312.500 lei pentru 2024.

Pot beneficia de acest proiect pacienţi români, cu domiciliul stabil în Bucureşti, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer.

Fiecare dintre cei 2.500 de pacienţi, în funcţie de recomandările medicale, va putea beneficia de servicii în valoare de 5.850 de lei, astfel: 10 şedinţe de kinetoterapie, 10 şedinţe de drenaj limfatic manual, 10 şedinţe de consiliere psihologică, din care 5 adresate pacientului şi 5 pacientului împreună cu un aparţinător, şi o consultaţie de nutriţie oncologică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici