Primarii primesc din Fondul de rezervă al Guvernului 152 milioane lei pentru datorii şi încălzire

Bugetul Ministerului Administraţiei Publice a fost suplimentat, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece.

260 afișări
Imaginea articolului Primarii primesc din Fondul de rezervă al Guvernului 152 milioane lei pentru datorii şi încălzire

Primarii primesc din Fondul de rezervă al Guvernului 152 milioane lei pentru datorii şi încălzire (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, fondurile vor fi direcţionate către cheltuielile şi arieratele spitalelor din teritoriu, precum şi pentru plata arieratelor care au blocat activităţile primăriilor.

"Sunt arierate care vin din mandatele anterioare şi care nu au fost reglementate până acum în mandatele actualilor primari", a explicat Calotă.

Banii vor fi alocaţi, totodată, pentru cheltuieli cu asigurarea agentului termic pentru populaţie pe perioada lunilor de iarnă şi pentru solicitările rezultate din hotărârile judecătoreşti prin care au fost blocate conturile primăriilor.

Săptămâna trecută, bugetul Administraţiei Publice a fost de asemenea suplimentat de Guvern, tot din Fondul de rezervă bugetară, cu 85 milioane lei, bani repartizaţi autorităţilor locale prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea, pentru "asigurarea activităţilor pentru sezonul rece".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici