Video Mihaiela Iorga a fost audiată la DNA Ploieşti. Procurorul a devenit din suspect inculpat

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, audiată, vineri, la sediul DNA Ploieşti, a devenit din suspect inculpat. Ea a refuzat să facă declaraţii la ieşirea din sediul DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

693 afișări

UPDATE 12:44 Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, audiată, vineri, la sediul DNA Ploieşti, a devenit din suspect inculpat. Ea a refuzat să facă declaraţii la ieşirea din sediul DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a părăsit sediul DNA Ploieşti după aproximativ o oră şi a refuzat să dea declaraţii presei.

Avocatul procurorului, Angela Ciurea, a declarat că la sediul DNA nu a făcut nicio declaraţie şi că de vineri Mihaiela Iorga Moraru are calitatea de inculpat.

”Nimic. Bună ziua şi la revedere. (...) Astăzi s-a schimbat calitatea din suspect în inculpat. Acesta este singurul lucru care s-a întâmplat aici, nu s-au formulat declaraţii”, a declarat Ciurea.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a sosit la sediul lor DNA Ploieşti în jurul orei 11, însoţită de avocat, şi a fost audiată aproximativ o oră.

Întrebată de ce a fost chemată, Iorga a răspuns că nu ştie.

”Nu ştim, o să vedem. Eu zic să aveţi răbdare, o să ajungem într-o fază publică şi atunci o să auziţi toate declaraţiile”, a declarat Iorga.

În 15 noiembrie, procurorii DNA Ploieşti au dispus urmărirea penală faţă de Mihaiela Iorga Moraru, la data faptelor şi în prezent procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru favorizarea făptuitorului (Florian Walter - n.r.) şi patru acte de fals intelectual în formă continuată.

DNA arăta atunci că procurorul ar fi ajutat, ”cu intenţie directă, prin acte comisive şi omisive, în scopul îngreunării cercetărilor”, un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT pe numele căruia au fost emise mandatul european de arestare şi cererea de dare în urmărire internaţională.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că persoana ajutată de Mihaiela Iorga Moraru este Florian Walter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici