Proiect: Aproape 60.000 de bilete pentru tratament balnear ar putea fi acordate în 2014

Aproape 60.000 de persoane ar putea beneficia, în 2014, de bilete la tratament balnear, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, cel mult 15 % dintre acestea putând fi acordate gratuit, potrivit unui proiect de HG lansat miercuri în dezbatere publică.

1598 afișări
Imaginea articolului Proiect: Aproape 60.000 de bilete pentru tratament balnear ar putea fi acordate în 2014

Proiect: Aproape 60.000 de bilete pentru tratament balnear ar putea fi acordate în 2014 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru 2014, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

"În unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2014 un număr de maxim 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere. La numărul de locuri prevăzut se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet", se arată în proiectul de act normativ.

Proiectul mai prevede că numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15 la sută din numărul total de bilete.

Persoanele care pot solicita astfel de bilete pot beneficia de un singur bilet de tratament într-un an calendaristic.

Proiectul de act normativ stabileşte că pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

De asemenea, decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face tot de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, către prestatorii de servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici