PROTESTE reluate, în centrul Capitalei. Manifestările, încheiate după patru ore, au fost îndreptate împotriva proiectului Roşia Montană, explorării gazelor de şist, dar şi noului Cod penal - FOTO

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, explorarea gazelor de şist, dar şi faţă de noul Cod penal, manifestarea încheindu-se după aproximativ patru ore.

1459 afișări
Imaginea articolului PROTESTE reluate, în centrul Capitalei. Manifestările, încheiate după patru ore, au fost îndreptate împotriva proiectului Roşia Montană, explorării gazelor de şist, dar şi noului Cod penal - FOTO

PROTESTELE au fost reluate, în centrul Capitalei. Manifestanţii se împotrivesc proiectului Roşia Montană, explorării gazelor de şist, dar şi noului Cod penal (Imagine: Cristian Munteanu/Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, începând de la ora 16.00, unii dintre aceştia având bannere şi steaguri tricolore.

Manifestanţii spun că sâmbătă au reluat protestele în Piaţa Universităţii, atât faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cât şi faţă de explorarea gazelor de şist. De asemenea, aceştia susţin că sunt nemulţumiţi şi de noul Cod penala, care are ca efect, pe termen scurt, "eliberarea a sute de puşcăriaşi", transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit şi scăderea pedepsei pentru corupţie.

Unii dintre cei aproximativ 200 de protestatari adunaţi în Piaţa Universităţii au plecat, în jurul orei 18.30, în marş pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piaţa Victoriei.

Aceştia au mers mai întâi pe prima bandă de circulaţie de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit şi au făcut apel la aceştia să meargă pe trotuare.

După o scurtă discuţie între negociatorii Jandarmeriei şi protestatarii aflaţi în fruntea coloanei, manifestanţii au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marşul pe Bulevardul Magheru. Aceştia au mai încercat o dată să treacă pe carosabil, însă au fost din nou opriţi de jandarmi şi au revenit pe trotuar.

În Piaţa Romană, protestatarii nu au continuat să meargă spre Piaţa Victoriei, aşa cum anunţau la plecare, ci s-au întors pe Bulevardul Magheru. În drumul spre Universitate, aceştia au traversat, la fiecare trecere de pietoni, de pe o parte pe cealaltă a drumului, continuând marşul pe trotuar.

Când au ajuns în Piaţa Universităţii, manifestanţii au traversat din zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură spre trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Circulaţia pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost oprită pentru scurt timp, în timpul traversării manifestanţilor.

Anul trecut, opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană au protestat în Piaţa Universităţii, la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Din 1 septembrie şi până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc marşuri pe mai multe străzi din Capitală, încheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane. Protestele au continuat şi în decembrie, ultima acţiune având loc în 21 decembrie, când manifestanţii au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici