Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, suspendat din funcţie după postări jignitoare pe Facebook

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş a fost suspendat din funcţie marţi, după ce a postat pe Facebook comentarii jignitoare la adresa unor persoane publice, precum Mihaela Rădulescu, Lavinia Pârvu sau Ion Dichiseanu.

522 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, suspendat din funcţie după postări jignitoare pe Facebook

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, suspendat din funcţie după postări jignitoare pe Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul DGAPSC Iaşi, Florin Ion a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că purtătorul de cuvânt al instituţiei Tiberiu Bantaş a fost suspendat din funcţie şi va fi anchetat de comisia de disciplină a Direcţiei, după ce a postat pe Facebook comentarii jignitoare la adresa unor vedete din România, între care Mihaela Rădulescu, Lavinia Pârvu şi Ion Dichiseanu, dar şi referitor la o fetiţă care a rămas însărcinată.

În comentariile sale, Bantaş foloseşte expresii precum "curvă obosită", "borţoasă" şi "moş senil".

"Este inadmisibil ce s-a întâmplat, este vorba despre imaginea instituţiei. Nu poţi folosi ca funcţionar public astfel de cuvinte. Azi (marţi - n.r.), am decis suspendarea sa din funcţie, iar în plus va fi sesizată Comisia de Disciplină din cadrul instituţiei", a spus directorul DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş.

El a precizat că până la finalizarea anchetei Comisiei de Disciplină, Tiberiu Bantaş va rămâne simplu angajat al Direcţiei.

"Nu mă pot pronunţa asupra sancţiunii finale, membrii Comisiei vor decide", a adăugat directorul DGASPC Iaşi.

Între timp, Tiberiu Bantaş a şters toate comentariile jignitoare de pe pagina sa de Facebook şi a refuzat să comenteze incidentul.

Tiberiu Bantaş lucrează de 14 ani în cadrul DGASPC Iaşi, iar din anul 2008 este purtătorul de cuvânt al acestei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici