Pustnicul care trăieşte de 50 de ani într-o peşteră de pe marea bogaţilor: Vor să mă izgonească

Nissim Kahlon şi-a săpat casa într-un zid pe când Herzliya, Israel, nu era frecventată de miliardari şi de diplomaţi.

13115 afișări
Imaginea articolului Pustnicul care trăieşte de 50 de ani într-o peşteră de pe marea bogaţilor: Vor să mă izgonească

Nissim Kahlon, în peştera în care locuieşte de o jumătate de secol

În urmă cu 50 de ani nu existau vile ale miliardarilor israelieni, reşedinţe cu piscine ale ambasadorilor sau grădini fortificate. Nissim s-a stabilit acolo pentru a scăpa de un divorţ dureros şi pentru a se apropia de istoria milenară a acestei porţiuni de coastă, la 15 kilometri nord de Tel Aviv, unde nisipul plajei se ridică amestecat cu stâncă şi devine o stâncă cu vedere la mare.

Toată lumea o numeşte „peştera pustnicului”: A adăugat câte o pietricică, a adăugat mozaicuri, a săpat tuneluri spre interior. Toate cu mâinile goale, cu materiale locale, toate cu inspiraţie, fără proiecte. Turiştii şi vecinii vin să-i viziteze lucrarea locuibilă.

Locuibilă pentru el, nelocuibilă pentru inginerii Ministerului Mediului şi cei ai municipiului Herzliya, care îl întreabă cu uimire birocratică: „Cum rezistă balconul ăla?”.

Nissim recunoaşte că nu ştie să explice, este o chestiune de legătură cu natura. Nu este suficient pentru experţii care se tem de riscul de prăbuşire. Aşa că a sosit ordinul de evacuare. Astfel, un grup de israelieni a început o petiţie, pentru a salva casa pustnicului.

„Acum 30-40 de ani, aş fi plecat”, a spus Nissim Kahlon pentru postul britanic BBC. „Acum, nici nu mai sunt în stare să merg”, adaugă el.

Spune că, în ultimii ani, a acţionat ca o santinelă împotriva degradării, a asistat la retragerea plajei, iar ochiul său acţionează ca un far asupra crizei climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici