Rata şomajului a fost în septembrie de 7,5 la sută, la fel ca în august

Rata şomajului a fost în septembrie de 7,5 la sută, la acelaşi nivel cu cel din luna anterioară, dar în creştere cu 0,6 puncte procentuale faţă de septembrie 2012, fiind înregistraţi 747.000 de şomeri, informează, joi, Institutul Naţional de Statistică.

81 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a fost în septembrie de 7,5 la sută, la fel ca în august

Rata şomajului a fost în septembrie de 7,5 la sută, la fel ca în august (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit INS, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie este de 747.000, în creştere atât faţă de luna precedentă, când au fost înregistaţi 744.000, cât şi faţă de aceeaşi lună din 2012, când au fost 691.000 de şomeri.

Rata şomajului în rândul bărbaţillor a fost de 8,3 la sută, cu 1,7 puncte procentuale mai mare decât în cazul femeilor (6,6 la sută), a precizat INS într-un comunicat de presă.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului în septembrie a fost estimată la 6,2 la sută, respectiv 6,8 la sută în cazul bărbaţilor şi 5,4 la sută în cazul femeilor.

Numărul şomerilor cu vârste între 25 şi 74 de ani reprezintă 75,7 la sută din totalul şomerilor estimat pentru luna septembrie 2013, a mai arătat INS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici