Reacţia sindicatelor după demisia ministrului Muncii: A fost un gest de onoare, regretăm că a plecat

Reprezentanţii sindicatelor susţin că demisia ministului Muncii, Ana Costea, a fost un "gest de onoare" şi că a dat "dovadă de onestitate", susţinând în acelaşi timp că alţi colegi din Guvernul Cioloş "ar putea să înveţe de la aceasta".

1710 afișări
Imaginea articolului Reacţia sindicatelor după demisia ministrului Muncii: A fost un gest de onoare, regretăm că a plecat

Reacţia sindicatelor după demisia ministrului Muncii: A fost un gest de onoare, regretăm că a plecat

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) a declarat, referitor la demisia ministrului Muncii, că regretă că aceasta a plecat din fruntea ministerului.

"Consider că decizia demisiei nu are legătură cu mandatul. Ştiu că deciziile privitoare la salarizarea în sectorul bugetar fuseseră luate şi duse la Secretariatul General al Guvernului. Mai degrabă văd demisia, ca gestul unui om care simte că nu are ce să caute într-o echipă", a declarat Dumitru Costin pentru MEDIAFAX.

"Regretăm gestul, era un interlocutor, zicem noi, de calitate. Un om care ştia a fi respectată legea, e decizia ei personală, a survenit şi în urma unor discuţii la Guvern. Ar fi bine ca măcar acum persoanele care s-au ocupat în mod real de proiectul de lege să şi-l asume, bărbăteşte. Să ne invite la discuţii, dacă vor avea chef şi dispoziţie. Noi am considerat-o pe doamna Costea, în cabinetul Cioloş, o resursă utilă. Este un specialist foarte bun în dreptul muncii, mie îmi pare rău", a mai spus acesta.

Marius Nistor, preşedintele sindicatului din învăţământ "FSE Spiru Haret", a declarat pentru MEDIAFAX că demisia a fost "un gest de onoare" din partea ministrului Muncii.

"A dat dovadă de onestitate retrăgând proiectul de ordonanţă. Nu poţi promova cu bună ştiinţă un proiect de lege care ar aduce prejudicii mari celor care lcurează în segmentul bugetar", a mai spus Nistor pentru MEDIAFAX.

Potrivit lui Marius Nistor, "un miliard cinci sute de mii de lei, pentru a rezolva problemele din sistemul bugetar, nu sunt suficienţi".

inistru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis, informează Guvernul.
“Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici