Revolta părinţilor la o şcoală din Bistriţa-Năsăud: Profesorul bătăuş, împiedicat şi marţi să intre la ore

Profesorul de la o şcoală din Bistriţa-Năsăud condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi nu a fost lăsat nici marţi să intre la ore.

630 afișări
Imaginea articolului Revolta părinţilor la o şcoală din Bistriţa-Năsăud: Profesorul bătăuş, împiedicat şi marţi să intre la ore

Profesorul gonit de părinţi la o şcoală din Bistriţa-Năsăud, împiedicat şi marţi să intre la ore

Părinţii elevilor şcolii din Şanţ nu i-au permis nici marţi profesorului de sport accesul în şcoală, astfel că discuţiile între profesor şi conducerea şcolii au avut loc în afara şcolii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma discuţiilor profesorul de sport a depus o cerere de învoire pentru două săptămâni, timp în care se va încerca găsirea unei soluţii.

„Profesorul nu a prezentat nici astăzi documentele medicale din care să rezulte că este apt de muncă şi în aceste două săptămâni se va căuta o soluţie legală. Părinţii au înteles şi ei situaţia şi au decis să nu mai protesteze începând de mâine 9miercuri - n.r.). Noi mergem în continuare la Şanţ pentru a ne asigura că elevii îşi desfăşoară orele normal şi căutăm soluţii. Se pare că şi domnul profesor a dat un pas în spate şi vrea să găsm o soluţie amiabilă”, a spus Monica Buboly.

Părinţii şi elevi au protestat mai multe zile la rând în faţa şcolii din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de întoarcerea profesorului de sport. Luni a fost nevoie de intervenţia a peste 30 de jandarmi şi poliţişti care au asigurat ordinea, profesorul fiind huiduit.

El a spus presei că este acuzat pe nedrept şi se va întoarce la ore să îşi facă meseria.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
profesor,
protest,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici