Rezerva de aur a României, de la Londra, rămâne la Londra. USR PLUS spune că a oprit „confiscarea” ei de către PSD

Decizia au luat-o parlamentarii, care au respins proiectul depus de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae. România are o rezervă de 60 tone de aur la Londra, care este administrată de Banca Naţională a României şi care e folosită ca garanţie inclusiv în împrumuturile internaţionale.

5155 afișări
Imaginea articolului Rezerva de aur a României, de la Londra, rămâne la Londra. USR PLUS spune că a oprit „confiscarea” ei de către PSD

Rezerva de aur a României de la Londra, rămâne la Londra. USR PLUS spune că a oprit confiscarea rezervei de aur a României de către PSD

Deputaţii USR PLUS au votat împotriva iniţiativei legislative prin care rezerva internaţională de aur a României ar fi fost adusă în ţară, se arată într-un comunicat transmis marţi de organizaţia politică. 

„Liviu Dragnea a atacat toate instituţiile statului român, inclusiv Banca Naţională a României, propunând legi care să slăbească justiţia şi economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberaţie marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranţă, atât în ţară cât şi în instituţii internaţionale, unde asigură credibilitatea noastră pe pieţele de capital”, transmite Cosette Chichirău, deputat USR PLUS, membră în Comisia de buget.

Potrivit proiectului, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone. Parlamentarii USR s-au opus proiectului încă de la depunerea în Parlament.

Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, iar 131 în favoarea adoptării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr plus,
aur,
rezervă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici