Rişti amenzi de până la 40.000 lei dacă ai terasă şi nu respecţi regulile. Inspectorii ANSVSA promit că vor face verificări

  • Rişti amenzi de până la 40.000 lei dacă ai terasă şi nu aplici toate regulile impuse pentru prevenirea Covid-19
  • Inspectorii ANSVSA au anunţat că vor face controale stricte în următoarele zile
  • „Se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la suspendarea activităţii unităţii respective”, ameninţă inspectorii ANSVSA
4673 afișări
Imaginea articolului Rişti amenzi de până la 40.000 lei dacă ai terasă şi nu respecţi regulile. Inspectorii ANSVSA promit că vor face verificări

Rişti amenzi de până la 40.000 lei dacă ai terasă şi nu respecţi regulile. ANSVSA promite că te verifică

Dacă eşti proprietar de terasă, cu siguranţă munceşti la foc automat pentru a-ţi pune afacerea la punct pentru deschiderea din 1 iunie. Trebuie să ştii că au fost introduse reguli draconice, iar amenzile pentru abateri sunt mari.

Ordinul publicat ieri în Monitorul Oficial prevede amenzi uriaşe pentru patronii de terase  care nu respectă regulile. Setul de reguli este mare şi cuprinde, în linii mari, şi: revizuirea planurilor de igienizare a suprafeţelor cu biocide avizate, instalarea de dispensere cu dezinfectant pentru mâini şi instrumentele folosite, verificarea stocurilor de alimente, instruirea sub semnătură a angajaţilor.

De asemenea, dacă eşti proprietar, trebuie să ştii că eşti obligat să faci şi un „triaj observaţional” al angajaţilor şi al clienţilor. Dacă vreun salariat are simptome specifice unei răceli, nu trebuie lăsat să stea la lucru. De fapt, trebuie să fii cu ochii în permanenţă pe starea de sănătate a angajaţilor, deoarece asta spune în lege.

Amenzile pentru abateri sunt incluse în Hotărârea de Guvern 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Sumele cu care poţi fi sancţionat sunt usturătoare şi pot ajunge chiar şi la 40.000 lei.

Ordinul conţine amenzi şi pentru situaţii în care eşti prins că nu este respectată distanţarea sau dacă ai mai mult de 4 clienţi la o masă, excepţie fac membrii aceleiaşi familii care au acelaşi domiciliu. De asemenea, sunt sancţiuni şi dacă uiţi să dezinfectezi toate zonele şi suprafeţele cu care clienţii intră în contact. Aici este clar pentru că amenzile sunt din HG 857/2001: primeşti de la 10.000 lei la 30.000 dacă nu respecţi „măsuri speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite”.

În următoarele zile, inspectorii ANSVSA vor fi pe teren să verifice dacă respecţi regulile.

„Acolo unde, ca urmare a controalelor oficiale se constata nereguli grave care periclitează sănătatea cetăţenilor, neglijenţă sau chiar dispreţ faţă de prevederile legale, se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la suspendarea activităţii unităţii respective”, ameninţă ANSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici