România vrea să-i convingă pe americani să renunţe la vizele de intrare

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, în timpul unei vizite în SUA, că împreună cu omologul american caută soluţii pentru a face progrese în ceea ce priveşte Programul Visa Waiver.

967 afișări
Imaginea articolului România vrea să-i convingă pe americani să renunţe la vizele de intrare

România vrea să-i convingă pe americani să renunţe la vizele de intrare

Programul le asigură cetăţenilor străini dreptul de a călători fără vize în SUA.

„Mă voi referi la un obiectiv de mare importanţă pentru cetăţenii români, şi anume accederea României în Programul Visa Waiver. Sper că vom putea identifica modalităţi concrete pentru a înregistra progrese în acest dosar foarte important”, a declarat Bogdan Aurescu la Washington.

Părţile vor mai discuta despre Noul Concept Strategic al NATO, despre creşterea prezenţei americane în România şi despre aspecte economice.

„În al doilea rând, vom discuta despre cooperarea în domeniul economiei şi energiei, voi menţiona necesitatea mai multor investiţii americane şi a creşterii implicării SUA în proiecte regionale strategice de interconectare, precum Rail2Sea şi Via Carpathia. Aţi menţionat cooperarea în domeniul nuclear şi cred că aceasta creşte, devine un nou pilon al Parteneriatului nostru Strategic, şi nu mă refer doar la proiectul de la Centrala de la Cernavodă, ci şi la programul privind Reactoarele Modulare Mici”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, are luni, la Washington D.C., consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul vizitei pe care demnitarul român de externe o efectuează în Statele Unite ale Americii.

Vizita se desfăşoară luni şi marţi la invitaţia omologului american şi marchează deschiderea oficială a celei de-a şaptea reuniuni a Dialogului Strategic România – SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici