Românii stau la cozi infernale în minivacanţa de Rusalii. MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de intrare în Grecia

  • Românii care au plecat cu maşina în Grecia de Rusalii au stat la cozi kilometrice.
  • Cozile de la Kulata, vama Bulgariei cu Grecia, au atins sâmbăta aceasta 7-8 kilometri.
  • MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră pentru intrarea în Grecia.
2579 afișări
Imaginea articolului Românii stau la cozi infernale în minivacanţa de Rusalii. MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de intrare în Grecia

Românii stau la cozi infernale în minivacanţa de Rusalii. MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de intrare în Grecia

Dacă pleci în Grecia în concediu, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. La Kulata, graniţa Bulgariei cu Grecia, sunt cozi de 7-8 kilometri.
 
Guvernul de la Atena spune că aglomeraţia se formează pentru că turiştii nu completează din timp formularul de identificare de pe site-ul autorităţilor.
 
„În formularul de pe site-ul Guvernului grec, trebuie să trecute datele personale şi datele călătoriei. Trebuie să specifici dacă eşti vaccinat sau dacă vei prezenta dovada unui test PCR. Dacă eşti vaccinat nu uita să iei la tine certificatul de vaccinare pe care l-ai primit în urma ultimei doze. De asemenea va trebui să treci datele de înmatriculare ale maşinii, locul în care vei fi cazat dar şi datele personale ale cuiva la care poţi apela în caz de urgenţă.”, informează Laura Albu, corespondent. 
 
Între timp, Grecia acceptă şi testele rapide la vamă, iar copiii sub 12 ani nu mai trebuie să prezinte rezultatul testelor antigen.
 
Cosmin Vasile, agent de turism, spune că trecerea frontierei este totuşi îngreunată pentru că trebuie verificate toate celelalte acte.
 
„Nu sunt doar turişti români, pentru că punctele de frontieră dintre Grecia şi Macedonia şi Grecia şi Albania sunt închise pentru turişti, astfel că şi cei care vin din aceste ţări, fie din Serbia, fie din vestul României, trebuie să treacă tot prin Bulgaria.”, a declarat Cosmin Vasile, manager agenţie de turism. 
 
Poliţia de frontieră spune că şi trecerea liberă prin Bulgaria generează aglomeraţie.
 
„În contextul minivacanţei, vă daţi seama că toată lumea a plecat şi, având în vedere că şi bulgarii au eliminat restricţiile cu testul PCR, certificatul de vaccinare, la ei se trece foarte uşor.”, a declarat Roxana Popazu, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Giurgiu. 
 
Ca să eviţi cozile kilometrice, Ministerul de Externe îţi recomandă să iei în considerare şi alte puncte de trecere a frontierei,atunci când îţi planifici traseul spre Grecia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici