Rujeola face a 46-a victimă, după ce un bebeluş de 9 luni, nevaccinat, a murit

Numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 46, după ce un bebeluş de nouă luni din judeţul Constanţa, nevacciant, a murit. Un al 47-lea deces posibil cauzat de rujeolă se află în curs de confirmare sau infirmare în judeţul Brăila.

243 afișări
Imaginea articolului Rujeola face a 46-a victimă, după ce un bebeluş de 9 luni, nevaccinat, a murit

Rujeola face a 46-a victimă, după ce un bebeluş de 9 luni, nevaccinat, a murit

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 11.988, din care 46 de decese.

Cel de-al 46-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic şi prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de 9 luni, nevaccinat, din judeţul Constanţa.

Un al 47-lea deces posibil provocat de rujeolă se află în curs de confirmare sau infirmare în judeţul Brăila.

În săptămâna 2 - 6 aprilie au fost raportate încă 204 de cazuri nou confirmate în 23 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, cele mai multe fiind din Vaslui, Brăila, Bacău, Neamţ şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici