SCANDALUL VOLKSWAGEN: Dealerii care aduc maşinile cu probleme pot fi amendaţi de ANPC

Dealerii Volkswagen care vând maşini germane în România pot primi amenzi de până la 100.000 de lei pentru că au adus pe piaţă un produs neconform cu standardele, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Marius Dunca.

1811 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL VOLKSWAGEN: Dealerii care aduc maşinile cu probleme pot fi amendaţi de ANPC

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Dealerii care aduc maşinile cu probleme pot fi amendaţi de ANPC

”Eu amendez dealerul. Este treaba lui, cum şi într-un supermarket, dacă este vina lui, amendez supermarketul şi supermarketul se îndreaptă către producător. Producătorul este în Germania, nu pot să sancţionez producătorul”, a declarat Marius Dunca, întrebat de jurnalişti cum se implică ANPC în scandalul Volkswagen. El a precizat că amenda maximă este de 100.000 de lei.

Potrivit lui Dunca, până la acest moment la ANPC nu a fost depusă nicio reclamaţie legată de autoturisme Volkswagen.

Preşedintele ANPC a mai spus că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, singurul prejudiciu adus consumatorului ar exista în situaţia în care acesta ar fi obligat să plătească în pkus pentru taxa de poluare.

Miniştrii Transporturilor şi Mediului, Iulian Matache şi Graţiela Gavrilescu, discută, joi, la Ministerul Transporturilor, pe tema scandalului Volkswagen, la discuţii participând şi conducerea Registrului Auto Român, precum şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Marius Dunca.

Registrul Auto Român nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen care urmau să fie vândute în România, potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Declaraţiile intervin în condiţiile în care au apărut şi primele cifre referitoare la efectele scandalului Dieselgate în România. Conform unor surse, peste 100.000 de maşini produse de grupul Volkswagen şi dotate cu softuri care păcălesc testele de mediu au ajuns în România şi ar putea fi rechemate în service în perioada următoare.

În total, cinci milioane de maşini Volkswagen din toată lumea vor fi rechemate în service.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici