Şefa Protecţiei Copilului Teleorman, arestată într-un nou dosar de corupţie

Şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti, miercuri, după ce DNA a reţinut-o într-un nou dosar în care este acuzată că a primit bani şi bijuterii pentru a-şi trafica influenţa.

574 afișări
Imaginea articolului Şefa Protecţiei Copilului Teleorman, arestată într-un nou dosar de corupţie

Şefa Protecţiei Copilului Teleorman, arestată într-un nou dosar de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Floarei Alesu, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, după ce anchetatorii DNA au reţinut-o pe aceasta marţi noapte, pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus, marţi noapte, reţinerea, pentru 24 de ore, a Floarei Alesu, pentru două fapte de trafic de influenţă.

Din ordonanţa de reţinere a procurorilor reiese că Alesu, în perioada februarie - martie 2014, a primit de la o persoană denunţătoare 10.000 de lei şi un lănţişor din aur cu pandantiv, în valoare de 757,97 lei.

Pentru banii si bunurile primite, aceasta a promis să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector, la proba scrisă, respectiv interviu, organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în lunile mai şi iulie, astfel încât fiica denunţătoarei să fie admisă în vederea ocupării postului scos la concurs.

În 2013, mai spun anchetatorii, Alesu a primit, în mod indirect, de la o altă persoană, 500 de lei, promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă funcţionarii competenţi aflaţi în subordinea sa, astfel încât dosarul depus de persoana respectivă pentru obţinerea unei pensii de handicap, să fie soluţionat favorabil.

Floarea Alesu este cercetată într-un dosar separat, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de aceasta fiind anchetaţi trei şefi din DGASPC Teleorman, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În acel dosar este cercetat, sub control judiciar, şi şeful Serviciului Juridic, Contencios, Resurse Umane şi Evaluare Iniţială din cadrul Direcţiei Generale de Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupţie au luat măsura controlului judiciar în cazul lui Remus Ionuţ Boboc, şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici şi Aprovizionare din DGASPC Teleorman, şi al lui Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de Servicii destinat Copilului şi Familiei, de la aceeaşi instituţie.

Cele patru persoane cu funcţii de conducere din DGASPC Teleorman sunt obligate ca, pe durata controlului judiciar, să să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte sunt chemaţi, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să meargă la unitatea de poliţie unde sunt sub supraveghere, conform programului stabilit, să nu părăsească ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu ceilalţi inculpaţi, precum şi cu martorii din dosar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Anchetatorii le-au atras atenţia celor patru inculpaţi că dacă încalcă aceste obligaţii, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Potrivit DNA, în acest dosar se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2005-2012, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici