Şeful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, propus la conducerea unei secţii din DNA

Şeful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, a fost propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA şi va susţine în 3 iulie interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

510 afișări
Imaginea articolului Şeful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, propus la conducerea unei secţii din DNA

Şeful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, propus la conducerea unei secţii din DNA (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Dumitrescu este detaşat de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la conducerea Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), poziţie ocupată din august 2010.

Până la detaşarea în DLAF, el a fost şeful Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie Împotriva Intereselor Financiare ale Comunităţilor Europene din cadrul Secţiei I de Combatere a Corupţiei din DNA.

Dumitrescu a lucrat anterior ca procuror la Câmpina, a fost apoi prim-procuror la Sinaia, iar în 2003 a ajuns procuror la Parchetul Naţional Anticorupţie, devenit ulterior direcţie.

Acesta a instrumentat mai multe dosare de corupţie cunoscute, precum cel al fostului ministru Decebal Traian Remeş ("Caltaboşul"), al fostului senator Şerban Brădişteanu şi "Valiza", în care a fost condamnat Gigi Becali

La precedentul demers pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale parchetelor, Claudiu Dumitrescu a candidat pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca Dumitrescu să susţină interviul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA la 3 iulie, urmând ca în aceeaşi zi să fie trimis avizul către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis în 7 iunie Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire a lui Marius Constantin Iacob în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a generalului maior Ion Vasilache în funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul instanţei supreme, a Cameliei Sutiman în funcţia procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, a Iulianei Nedelcu în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare, a Antoniei Eleonora Constantin în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare şi a Simonei Brădiceanu în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, luni, calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a procurorilor propuşi de ministrul Justiţiei în vederea ocupării unor funcţii de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit calendarului stabilit, în perioada 10 iunie - 1 iulie vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management ale procurorilor propuşi şi vor fi verificate candidaturile acestora, în 1 iulie fiind analizate rezultatele acestui demers.

În 2 iulie vor susţine interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM Marius Iacob, Cameliei Sutiman, Simonei Brădiceanu şi generalul maior Ion Vasilache.

În 3 iulie vor fi intervievate Iuliana Nedelcu şi Antonia Eleonora Constantin, în aceeaşi zi urmând ca CSM să transmită avizele către Ministerul Justiţiei.

Potrivit dispoziţiilor articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici